Amerikaanse website getroffen door cyberaanval na schokkende nieuwe getuigenis over orgaanroof

In juli 2023 werd een in New York gevestigde mensenrechtenorganisatie naar verluidt het doelwit van de Chinese Communistische Partij vanwege de publicatie van een rapport over orgaanroof. (Credit: mil.huanqiu.com)

NEW YORK – Op 17 juli 2023 bracht een groep onderzoekers uit New York een nieuw rapport uit over gedwongen orgaanroof in China, gebaseerd op getuigenissen van een arts uit de provincie Heilongjiang die de laatste woorden van een Falun Gong beoefenaar opnam die korte tijd nog overleefde nadat haar nier was verwijderd in een plaatselijk militair hospitaal in Harbin.

Binnen enkele uren na de publicatie van het rapport door de World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (WOIPFG) werd hun website het doelwit van een massale denial-of-service-aanval (DOS Attack), waardoor de website niet meer bereikbaar was, wat erop wees dat het Chinese regime op de hoogte was van het rapport en haar bronnen inzette om de WOIPFG het zwijgen op te leggen.

“Dezelfde avond dat het rapport online ging, was de CCP al op de hoogte”, vertelde Dr. Wang Zhiyuan, een van de auteurs van het rapport en hoofdonderzoeker bij de WOIPFG, aan het Falun Dafa Informatiecentrum. “Ze begonnen dezelfde dag nog de website van onze organisatie aan te vallen. Slechts drie uur nadat het rapport was geplaatst, werden we al getroffen door een cyberaanval. Door de cyberaanvallen was de website meerdere keren per dag niet meer toegankelijk, gedurende een periode van ongeveer een week.”

WOIPFG is een niet-gouvernementele organisatie met als missie het systematisch onderzoeken en verzamelen van informatie over de daders die betrokken zijn bij de vervolging van Falun Gong beoefenaars. Zij hebben het voortouw genomen in het documenteren van bewijs met betrekking tot gedwongen orgaanroof, waaronder door hun onderzoekers tijdens telefoongesprekken opgenomen bekentenissen van Chinese artsen en ambtenaren. Ze worden als zodanig erkend door Falun Gong beoefenaars en mensenrechtenactivisten uit China. Zo kwam het incident dat in hun rapport wordt beschreven eind 2020 onder de aandacht van Dr. Wang.

Chinese arts helpt overlevende van orgaanroof en neemt laatste woorden op

Het rapport dat WOIPFG op 17 juli publiceerde, verteld het schokkende verhaal van mevrouw Zhang Xiuqin, een 46-jarige Falun Gong beoefenaar uit Harbin (provincie Heilongjiang). Mevrouw Zhang zou op 28 april 2019 het slachtoffer zijn geworden van gedwongen orgaanroof, maar kwam weer bij bewustzijn vlak voordat ze naar de crematie werd gestuurd. Bijna dood greep ze de kleding vast van een arts die verantwoordelijk was voor het afvoeren van haar lichaam en smeekte om hulp.

De dokter, die zich niet bewust was van de orgaanroof operaties in het ziekenhuis, smokkelde Zhang naar de kelder en probeerde haar leven nog te redden. Maar door de martelingen die ze had ondergaan en de afwezigheid van haar verwijderde nier, bleek het trauma aan haar interne organen fataal. Op de laatste momenten van haar leven verzocht Zhang de dokter een video op te nemen van haar getuigenis en laatste woorden. Twee delen van die video zijn vertaald en in transcriptievorm gepubliceerd in het WOIPFG-rapport. De video is niet beschikbaar gesteld omwille van persoonlijke veiligheid van de arts.

Volgens de dokter en de opgenomen getuigenis van Zhang Xiuqin werden enkele tientallen Falun Gong beoefenaars vastgehouden in de kelder van een nog onbekend gebouw dat dienst deed als orgaanoogst poel. De groep bestond voornamelijk uit jonge volwassenen, van wie velen hun hele gezin hadden verloren door de vervolging of die compleet waren afgesneden van hun familieleden. In de weken voorafgaand aan hun dood martelden en verkrachtten de detentiebewakers de jonge beoefenaars “voor de lol”, aldus Zhang.

“Tegen… tegen de tijd dat je deze video bekijkt, zal ik definitief niet meer leven”, begint het transcript van Zhangs opname, gepubliceerd door de WOIFPG. “Onthoud alstublieft dat ik een Falun Gong beoefenaar ben, door de CCP tot de dood toe vervolgd door orgaanroof. Mijn naam is Zhang Xiuqin. Ik werd vanochtend hierheen gebracht en een van mijn nieren is met geweld verwijderd. Zoals je kunt zien ben ik op dit moment nog in leven. Dit is de orgaanroof bij levende mensen die de kwade [communistische] partij nooit heeft durven toe te geven. Enkele tientallen mensen die samen met mij werden vastgehouden, zijn allemaal één voor één afgevoerd en hun huidige verblijfplaats is onbekend. Er kwamen en gingen een tiental mensen, enkele tientallen mensen, in en uit, en vandaag was het mijn beurt.”

‘We moeten mensen redden’

Dr. Wang Zhiyuan, de auteur van het rapport, is zelf een voormalig militair arts uit China en onderzoeker op het gebied van cardiovasculaire biologie aan de Harvard T.H CHAN School of Public Health. Hij zei dat de cyberaanval van het Chinese regime opnieuw het waarheidsgehalte van het incident bevestigt, dat hij vóór de publicatie via andere contacten uit China had geverifieerd. Eerdere arrestaties van mevrouw Zhang wegens het beoefenen van Falun Gong en een gevangenisstraf van drie jaar die zij in haar getuigenis vermeldt, zijn ook gedocumenteerd op de overzeese Minghui-website, wat de geloofwaardigheid van haar verslag bekrachtigd.

Wang zei dat hij gelooft dat het rapport een tijdelijke stopzetting had veroorzaakt van de orgaanroof operaties in meerdere faciliteiten in Heilongjiang, nadat hij van een contactpersoon uit China had gehoord dat het ministerie van Openbare Veiligheid het betreffende ziekenhuis had gebeld en zei: ‘Hoe kun je een lichaam verliezen? Stop nu alle operaties.”

“We hebben besloten het rapport vrij te geven omdat we mensen moeten redden”, zegt dr. Wang. “De hele wereld kan helpen, zodra ze de waarheid kennen.”

Lees hier het WOIPFG-rapport in het Engels en hier in het originele Mandarijn-Chinees.

Bron https://faluninfo.net/u-s-website-hit-with-cyberattack-after-releasing-shocking-new-testimony-on-organ-harvesting/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular