Voormalig professor zit onrechtmatige gevangenisstraf uit van 20 jaar en wordt gemarteld

Door een Minghui.org correspondent uit de provincie Heilongjiang, China. Falun Gong beoefenaar dhr. Huang Min, 70 jaar, en een voormalig docent van het Electronic Engineering Departement aan de Jiamusi Universiteit, zit een onrechtmatige straf uit van 20 jaar in de Nr. 11 gevangenis in Shandong.

Dhr. Huang Min.

Zijn familie gelooft dat hij gemarteld wordt, dus ging zijn vrouw op 24 januari 2014 naar de gevangenis  om meer informatie in te winnen over de vervolging.

Toen de zoon van dhr. Huang  zijn vader ging opzoeken in december 2013, werd dhr. Huang de gevangenis uitgedragen door gevangenispersoneel. Zijn mond was vertrokken, zijn gezicht vervormd en er waren vele zweren op zijn lippen door dwangvoeding.

Zodra dhr. Huang tegen zijn zoon zei, “Ze willen gewoon Falun Gong onderdrukken”, werd hun ontmoeting, die nog geen 5 minuten had geduurd, direct beëindigd.

Gedurende de afgelopen 10 jaar werd dhr. Huang in eenzame opsluiting vastgehouden en nauwlettend gevolgd. Bewakers droegen hem op dagelijks gedachten rapporten te schrijven over wat hij “geleerd” had terwijl hij in de gevangenis was, maar hij weigerde. Dhr. Huang bood weerstand om “getransformeerd” te worden en ging vaak in hongerstaking om te protesteren.

Zijn familieleden hadden allemaal moeilijkheden om hem te bezoeken in de gevangenis. Zijn vrouw, mevr. Zhang Shufeng, werd niet toegestaan hem te zien omdat zij ook Falun Gong beoefent.

Zijn familie zocht de verantwoordelijke gevangenisbeambten op om hen eraan te herinneren dat, onder de huidige Chinese wet, familiebezoeken niet geweigerd kunnen worden. Hen werd gezegd, “Het gevangenisbeleid stelt dat zodra Falun Gong genoemd wordt, de ontmoeting beëindigd moet worden.”

Dhr. Huang werd in maart 2013 gearresteerd in Weihai,  provincie Shandong,  voor het uitzenden van informatie over Falun Gong via CATV. Hij werd later veroordeeld tot 20 jaar gevangenis en bevindt zich nu in de Shandong provinciale gevangenis.

Falun Gong beoefenaars die in de Shandong provinciale gevangenis gevangen gehouden worden, worden niet toegestaan om over enige gevoelige onderwerpen te praten, zoals wat er binnen de gevangenis gebeurt als ze hun familie ontmoeten. Als ze dat doen, wordt de ontmoeting beëindigd.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2014/2/19/145510.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular