Een veelbelovend artistiek echtpaar illegaal gevangen genomen.

Door een Mingui.org correspondent uit de provincie Guangdong in China. Meneer Huang Guangyu en zijn vrouw He Wenting zijn beide getalenteerde atiesten (kunstschilders) en Falun Gong beoefenaars. Ze werden gearresteerd tijdens het uitdelen van anti-censuur software, veroordeeld en illegaal gevangen genomen.

Meneer Huang is een PhD kandidaat van het instituut voor het moderne China. Zijn studies zijn gebaseerd op de methoden en essentie van klassieke schilderkunst. Andere artiesten hebben zijn artistieke vaardigheden hoog gewaardeerd.

Dhr. Huang's kunst.

Zijn vrouw is gelijkgewaardeerd in de kunsten. Op jonge leeftijd werd mevrouw He  uitgenodigd om lid te worden van de Yongzhou schrijvers club. Ze heeft vele romans en comics in verschillende kranten gepubliceerd. Leraren en klasgenoten beschouwden haar als een rijzende ster.

Mevrouw He's kunst en verzameling gedichten.

Gearresteerd voor het uitdelen van anti-censuur software.

Het stel beschouwde hun cultivatiebeoefening als het belangrijkste in hun leven. Zij benutten daarom vele mogelijkheden om de vervolging uit te beelden in hun academische omgeving.

Het Guandong Foreign Language en Trade College heeft een ondergrondse looptunnel, welke bekend is als de “tunnel van cultuur” en verbindt klaslokalen van de studenten met de studentenwoningen. Bij het eindigen van de lessen om vijf uur wordt de tunnel bevolkt en levendig.

Studenten Plaza.

 

Ondergrondse tunnel.


Op 19 december 2013 stonden meneer Huang en zijn vrouw in de tunnel, deelden software uit welke de Chinese regeringsinternetblokkade doorbreekt en de vervolging onthult. Een personeelslid van het schoolbestuur, Chen Sixin, plaatste een campus beveiligingscamera in de tunnel en zag daarop het stel.

Zij lichtte onmiddellijk de beveiliging van de campus in.

Beveiligingsbeambten Deng Xiong, Zhu Yuhui en Yin Shengcai en verschillende anderen benaderden de twee en doorzochten hun tassen. Zij namen verschillende honderden kopieën in beslag van anti-censuur software. Vervolgens brachten de bewakers hen naar het Xiaoguwei politiebureau.

Illegale rechtszaak en veroordeling.

De eerste keer werd mevrouw He gearresteerd in 2009 in haar studio voor haar verhalen over Falun Gong aan anderen. Een politieman greep haar bij haar haren en sloeg haar hoofd tegen de muur. Dit alles terwijl hij haar vervloekte. Zij werd gevangen gezet voor 15 dagen.

Tijdens haar meest recente arrestatie in december 2013, lukte het mevrouw He om haar dagboek buiten de gevangenis te smokkelen, waarin zij de martelingen en vernederingen beschreef die zij ondergaan had.

“Hoe ik ernaar verlangde om weer te schilderen, alles wat ik heb doorstaan: de dwangvoeding, de handboeien, het ijzeren raam, het logo op het uniform! Ik zag de blauwe plekken duidelijk op mijn handen, het opgedroogde bloed op mijn lippen, mijn blote voeten, het vuil in mijn haar...”

Dit jonge stel werd opgesloten op 20 mei 2014 in het Panyu District Detentiecentrum. Hun hoop en dromen werden afgenomen toen het gerechtshof besloot hen in augustus 2014 te veroordelen. 

Zij werden illegaal veroordeeld tot 3 jaar en 3 maanden voor het verspreiden van anti-censuur software op een universiteit. Hun familie heeft een advocaat ingehuurd om hun zaak te behandelen.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2014/9/11/3201.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular