Politie valt Falun Gong beoefenaars lastig en arresteert hen voor het aanklagen van Jiang Zemin

(Minghui.org) Tegen 16 juli 2015 hebben meer dan 80.000 mensen juridische aanklachten tegen Jiang Zemin ingediend. In sommige steden reageerden agenten van de Chinese Communistische Partij (CCP) door het arresteren en lastig vallen van Falun Gong beoefenaars. Hieronder volgen enkele recente verslagen hiervan.

Zes beoefenaars werden gearresteerd in Tongan in Suzhou, provincie Jiangsu. De politie van Yilan viel beoefenaars lastig in hun huizen en werkplaatsen en ze arresteerden ook twee beoefenaars. Meer dan 30 beoefenaars uit Shuangcheng, provincie Heilongjiang, werden gearresteerd voor hun betrokkenheid bij het indienen van de aanklachten.

[Suzhou, provincie Jiangsu] 6 beoefenaars gearresteerd

Vijf beoefenaars in Tongan dienden strafzaken in tegen Jiang Zemin bij het Opperste Procuraat en het Opperste Volksgerechtshof in Bijing. Hun aanklachten werden ingezonden via express post op 4 juli 2015.

In plaats van het bezorgen van de post, hielden medewerkers van het postkantoor de post achter en informeerden de politie.

Vijf van hen waren mevrouw Fang Fengzhen, mevrouw Chang Zheng, meneer Chen Linfa, meneer Du Yongwei en meneer Gu Xiaoming. Deze groep en een onbekende vrouwelijke beoefenaar gingen op 9 juli 2015 naar het postkantoor om na te gaan waarom hun aanklachten tegengehouden werden. De staf belde de politie en ongeveer 12 politiemannen kwamen om hen mee te nemen naar het Huguan Politiebureau in Shuzhou.

Meneer Chen, meneer Du en de vrouwelijke beoefenaar werden die avond weer vrijgelaten. Mevrouw Fang en mevrouw Chang werden naar het Xinqu Politiebureau gebracht en waar ze hun slaap ontzegd werd. Mevrouw Gu werd ondervraagd door de politie in het Huguan Politiebureau.

Terwijl ze in politie hechtenis waren, haalde de politie de huizen overhoop van de dames Fang, Gu en Chang. Ze namen een aantal dozen Shen Yun DVDs in beslag en een mobiele telefoon uit het huis van mevrouw Fang. Ze namen ook een computer, een printer en een aantal mobiele telefoons in beslag uit het huis van mevrouw Chang.

[Yilan, provincie Heilongjian] Politie haalt huizen beoefenaars overhoop

Ongeveer 10 beoefenaars in de provincie Heilongjiang stuurden rond 1 juli 2015 hun aanklachten tegen Jiang Zemin in. Ze hadden geen bevestiging ontvangen, dus belden ze het postkantoor. Hen werd verteld dat het 610 Bureau van Yilan de brieven onderschept had. Beambten van het 610 Bureau gingen op 9 juli 2015 naar het huis van Li Xinghui en vielen hem lastig.

Politieagenten van de Yilan Landelijke Veiligheidsdivisie en het Sandaogang Politiebureau haalden de huizen van mevrouw Wei Xiulan en mevrouw Zhang Shurong op 10 juli 2015 overhoop. De politie ging ook naar de werkplek van mevrouw Zuo Xianfeng om haar lastig te vallen. De zussen Zhao Shuxiang en Zhao Shuyan werden gearresteerd en naar de Yilan Landelijke Veiligheidsdivisie gebracht. Ze zullen 15 dagen vastgehouden worden.

Mevrouw Ding Xueping, mevrouw Liu Wenxiu en meneer Liu Wenbo werden ook gearresteerd op 10 juli 2015. Mevrouw Liu werd tegen de middag vrijgelaten en mevrouw Ding ging onophoudelijk door met het verhelderen van de feiten over de vervolging tegen de mensen op het politiebureau. Ze werd later vrijgelaten omdat haar man recent overleden was en haar 11-jarige dochter alleen thuis zat. De verblijfplaats van meneer Liu is onbekend.

[Shuangcheng, provincie Heilongjiang] Meer dan 30 beoefenaars gearresteerd

Politie van Shuangcheng en Harbin arresteerden meer dan 30 beoefenaars tussen 11 en 13 juli 2015. De meerderheid van de gearresteerde beoefenaars hadden aanklachten ingediend tegen Jiang Zemin. Negen beoefenaars, waaronder vier beoefenaars uit Chaoyang werden vastgehouden in het Yaziquan Detentiecentrum in Harbin.

Onvolledige lijst van de gearresteerde beoefenaars is als volgt:

Chaoyang: Zhang Shuqing, Cheng Shulan, Guo Xiuhuan en Liu Xianru

Gongzheng: Jiang Zhiling, Xi Yilan, Xi Fengyun en Cui Limei

Nongfeng: Tong Guihua en Chen Yuxia

Xingfu: Ma Jingbo

Xinxing: Wang Zhengxing, Ma Weirong en Wang Yali

Xiqin: Li Xia en Qiao Chenghua

Dongguan: Gao Shichang, Wang Shuqin en Guo Fengqin

Lianxing: Wu Shuhua

Dongbeiyu: Li Qiumei

Wujia: Liu Yuhua

Wanlong: Cheng Shuduo, Zhang Lixia en Xue Hui

Shijiawopeng: Xu Shuxiang, Hou Guilan en Gu Guoqin

Achtergrond

In 1999 ging Jiang Zemin, als hoofd van de Chinese Communistische Partij, voorbij aan andere leden van het Politburo Staande Comité en lanceerde de gewelddadige onderdrukking van Falun Gong.

De vervolging heeft in de afgelopen 16 jaren vele Falun Gong beoefenaars het leven gekost. Nog meer zijn gemarteld omwille van hun overtuiging en zelfs vermoord voor hun organen. Jiang Zemin is direct verantwoordelijk voor de start en voortzetting van de wrede vervolging.

Onder zijn persoonlijke leiding, richtte het communistische regime op 10 juni 1999 een buitenrechterlijk veiligheidsorgaan op, het 610 Bureau. Deze organisatie staat boven de politie en het juridische systeem in het uitvoeren van Jiang's richtlijn betreffende Falun Gong: “ruīneer hun reputatie, snijdt hun financiële bronnen af en vernietig ze fysiek”.

De Chinese wet staat haar burgers toe als aanklager op te treden in criminele strafzaken en veel Falun Gong beoefenaars oefenen nu dat recht uit om aanklachten in te dienen tegen de voormalig dictator.

 

 

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2015/7/24/151710.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular