19 Falun Gong beoefenaars gearresteerd in Tianjun voor het indienen van hun aanklacht tegen Jiang Zemin

(Minghui.org) Negentien Falun Gong beoefenaars werden in Tianjin gearresteerd in de periode van 3  tot 14 juli 2015 voor het aanklagen van de voormalig Chinese dictator Jiang Zemin voor het initiëren van de vervolging tegen Falun Gong die  hen enorm veel lijden bezorgd heeft. Velen van hen zijn opgesloten in gevangenissen. Mevrouw Huang Fenglian werd bijvoorbeeld veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf, terwijl haar man, die geen Falun Gong beoefenaar is, werd veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor het tegenhouden van de politieagenten die zijn vrouw kwamen ontvoeren. Het koppel kreeg ook een boete van 20.000 yuan.

Nadat het hooggerechtshof van China bekend maakte elke ontvangen aanklacht te verwerken, hebben Falun Gong beoefenaars 66.528 criminele aanklachten tegen Jiang Zemin ingediend in juli 2015. In hun aanklachten, eisen ze van het Opperste Burgerparket en het Hooggerechtshof voor de Bevolking Jiang te berechten.

Beoefenaars van het stadsdeel Ninghe van de stad Tianjin die hun aanklacht tegen Jiang indienden, waren geen uitzondering voor wat hun lijdensweg betreft. Op 15 juni 2015 bevolen de lokale autoriteiten het postkantoor te stoppen met het verwerken van aanklachten tegen Jiang Zemin van beoefenaars.  Desondanks gingen de beoefenaars van Ninghe verder met hun aanklachten tegen Jiang door gebruik van andere verzenddiensten of lokale postkantoren.

Yuan Tongli, de staatssecretaris van het Tianjin, bezocht Ninghe op 24 juni 2015. Negen dagen later, mobiliseerde het Tianjin politiedepartement al hun agenten om Falun Gong beoefenaars te arresteren in Ninghe. Op 14 juli 2015, werden 19 beoefenaars en een echtgenoot die geen Falun Gong beoefent opgepakt.

Onder de gearresteerde beoefenaars waren Mr. Gao Jingyi, Mevr. Hu Guijin, Zhang Yongli, Mr. Di Shiqi, Mevr. Feng Shaohua, Mr. Li Jingzhong, Mevr. Huang Fenglian, Mevr. Dong Chaofeng, Mevr. Zhu Shujun, Mevr. Tang Hongxiu, Mevr. Mo Weiqiu, Mevr. Tian Li, Ms. Yang Guirong, Mevr. Wang Fengxian, Mevr. Wang Yingmei, Mevr. Sun Huanli, Mevr. Li Chunxia, Mevr. Zhao Xiuyuan, Mevr. Ren Xiuyun.

Onder hen werd Mevr. Dong Chaofeng op borgtocht vrijgelaten. Mevr. Zhu Shujun werd gevangen gezet voor 10 dagen en vrijgelaten. Mevr Wang Fengxian en Mevr. Wang Yingmei werd op dezelfde dag van hun arrestatie vrijgelaten.

De rest van hen, met inbegrip van het koppel dat in het begin werd vermeld, is nog steeds in gevangenschap.

Achtergrondinformatie

In 1999, lanceerde Jiang Zemin, als toenmalig hoofd van de Chinese Communistische Partij, eigenhandig de vervolgingscampagne tegen Falun Gong en overheerste alle andere hoofdbestuursleden van het Politbureau.

De vervolging heeft geleid tot de dood van vele Falun Gong beoefenaars in de afgelopen 16 jaar. Erg veel van hen zijn gefolterd voor hun geloof en zelfs vermoord voor hun organen. Jiang Zemin is direct verantwoordelijk voor het aanzwengelen en voortzetting van deze wrede vervolging.

Onder zijn persoonlijk toezicht, bracht de Chinese Communistische Partij op 10 juni 1999 een extralegale veiligheidsdienst tot stand, het “610 bureau”. Deze organisatie bezit meer autoriteit dan gewone politiemachten en het juridische systeem in het uitvoeren van Jiang zijn vervolgingscampagne tegen Falun Gong:  “vernietig hun reputaties, snijdt hun financiële bronnen af en maak hen fysiek kapot.”

De Chinese wet maakt het nu mogelijk voor burgers om eisers in strafzaken te horen, en veel Falun Gong beoefenaars zijn nu dat recht aan het uitoefenen om strafrechtelijke klachten in te dienen tegen de voormalige dictator.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2015/7/24/151705.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular