Meer dan 400 Falun Gong beoefenaars uit Nanchang, klagen Jiang Zemin aan in China

De beoefenaars beschuldigen de voormalige Chinese dictator van het initiëren van de brutale onderdrukking van Falun Gong en houden hem verantwoordelijk voor het enorme lijden dat hen toegebracht werd door deze campagne.  De strafrechtelijke aanklachten werden opgestuurd naar het Opperste Volksgerechtshof en het Opperste volksparket.

Vele van deze beoefenaars getuigden hoe Falun Gong hen geholpen heeft hun fysieke gezondheid te herstellen en hoe het hen een nieuwe kijk op het leven gaf. Hun droom om een gezonder en gelukkiger leven te leiden werd echter vernietigd toen Jiang Zemin in 1999 een campagne in China lanceerde om de praktijk uit te roeien.

Simpelweg voor het weigeren om hun geloof op te geven, werden zij gearresteerd, vastgehouden, gemarteld. Hun huizen werden doorzocht en hun persoonlijke bezittingen werden afgepakt door de Communistische autoriteiten.

Velen moesten ook aanzien hoe hun familieleden erbij werden betrokken omwille van hun geloof, terwijl sommigen ook gedwongen werden hoge boetes te betalen.

De beoefenaars die strafrechtelijke aanklachten indienden in de stad Nanchang zijn mensen uit allerlei rangen en standen. Het aantal aanklachten dat gerapporteerd wordt stijgt dagelijks: tussen 10 en 16 juli dienden 132 mensen 123 aanklachten in binnen een tijdsbestek van 1 week.

Overzicht van geselecteerde strafrechtelijke aanklachten in Nanchang, provincie Jiangxi

Mevr. Chen Hongmei, (陈红梅) ambtenaar

Een 46 jaar oude ambtenaar in de landbouwsector van de stad Nanchang genaamd Chen Hongmei, diende een strafrechtelijke aanklacht in tegen Jiang Zemin op 27 juni 2015.

In maart 2007, werd zij gearresteerd door acht politieagenten, die haar dwongen op een stoel tegen een muur te zitten met handboeien die aan de muur vastzaten en haar handen ter hoogte van haar oren. Ze grepen haar haar vast en sloegen haar hoofd tegen de muur. “Ik was duizelig, en zag flitsen voor mijn ogen,” verklaarde mevr. Chen in haar aanklacht.

Ze werd veroordeeld tot twee jaar dwangarbeid en vastgehouden in het werkkamp voor vrouwen in de provincie Jiangxi.

De bewakers plakten haar mond af met tape, maakten haar handen vast met handboeien aan de bovenkant van een stapelbed, hielden haar wakker, en staken naalden in haar als ze haar ogen sloot, samen met nog andere foltermethoden. Ze dwongen haar ook om hersenspoelsessies bij te wonen.

Mevr. Wu Chunling (吴春玲)

De 45 jarige mevr. Wu Chunling uit het dorp Lidu gelegen in de streek Jinxian van de stad Nanchang, diende op 30 juni 2015 haar strafrechtelijke aanklacht in voor zichzelf en in naam van haar overleden moeder.

Mevr. Wu werd viermaal veroordeeld tot dwangarbeid voor in totaal 9 jaar. Ze zei dat de fysieke en mentale martelingen onbeschrijfelijk waren.

Levensomstandigheden in het werkkamp waren verschrikkelijk. Eén kamer was in drie-en verdeeld en elk bevatte twee stapelbedden. Het stonk er vreselijk omdat de beoefenaars er samen moesten eten, een emmer moesten gebruiken als toilet, en alles in die kleine ruimte moesten doen. Ze werd alleen ook opgesloten in een isoleercel.

Mevr. Wu's moeder werd verschillende keren gearresteerd, éénmaal veroordeeld tot dwangarbeid, en stierf vanwege stress en angst. Haar grootmoeder stierf ook terwijl zij en haar moeder vastgehouden werden.

Mevr. Xie Yanming (谢艳明), Web designer

De 34 jaar oude Xie Yanming werd driemaal gearresteerd en brutaal geslagen.

Ze werd voor het eerst gearresteerd in 2013. Agenten in burger handboeiden haar tijdens ondervraging, sloegen en trapten haar hevig, bonden haar enkels vast met kettingen, en fouilleerden haar.

Haar tweede arrestatie vond plaats in 2015. Agenten sloegen en trapten haar en troffen haar gezicht herhaaldelijk. Ze werd gehandboeid op haar rug en tijdens het transportat naar het bureau in de politiewagen, werd ze op haar knieën op de vloer geduwd.

Politie agent Wang Jiaxi (王家熙) greep haar bij het haar en scheen fel licht in haar ogen. Een andere poltie agent schokte haar arm met een elektrische knuppel. Ze werd tot in de late uren gemarteld die nacht.

Wang Jiaxi sloeg haar met een waterfles terwijl ze aan het eten was. Hij berispte zijn ondergeschikte omdat die haar voedsel aanbood en hij riep, “Jij mag niet eten! Ik werd door Jiang Zemin opgedragen jullie Falun Gong beoefenaars te arresteren!”

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2015/8/8/151966.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular