Chinese juristen uiten steun voor de rechtszaken van Falun Gong beoefenaars tegen Jiang Zemin

Onder de aanklagers  zijn ook mensen die geen Falun Gong beoefenen, zoals de vrouw en kinderen van mensenrechtenadvocaat Gao Zhisheng.

Falun Gong beoefenaars over heel China die bezig zijn handtekeningen te verzamelen om de vervolging te stoppen hebben ontdekt dat hun landgenoten voorstander van de rechtszaken zijn. Mensen uit alle lagen van de bevolking hebben hun steun uitgedrukt, met name juristen, die een diep begrip hebben van Jiang’s misdaden tegen de mensheid.

Rechtszaken tegen Jiang zijn bemoedigend

Zheng Enchong, een vermaarde mensenrechtenadvocaat, zei, “Zo veel mensen die Jiang Zemin aanklagen, reflecteren een fundamentele verandering in China.”

Vermaard mensenrechtenadvocaat Zheng Enchong uit Shanghai

Zhang Zanning, een professor in recht aan de Zuidoost Universiteit in de provincie Jiangsu, merkte op, “Mijn collega’s en ik denken dat de rechtszaken tegen Jiang zeer bemoedigend zijn. Ze geven aan dat de Chinezen zich meer bewust worden van de wet. We zouden degenen, die er op uit zijn hun rechten te beschermen, moeten steunen.”

Zhang Zanning, professor in de rechten aan de Zuidoostelijke Universiteit

De vervolging is ongrondwettelijk

Dhr. Han Guangsheng, voormalig Secretaris van Justitie van Shenyang, provincie Liaoning, zei, “De vervolging van Falun Gong is fundamenteel ongrondwettelijk. Het werd uitgevoerd buiten de wet en heeft geen fundering in de wet. Het is een schending van mensenrechten. Het is een misdaad die religieuze vrijheid ontkent en een misdaad tegen de mensheid. De inspanningen van Falun Gong beoefenaars om de vervolging te stoppen over de jaren heen, zijn zeer betekenisvol geweest en hebben, feitelijk, de Chinese Communistische Partij onder druk gezet om het dwangarbeid systeem op te doeken.”

Dhr. Han Guangsheng, voormalig Secretaris van Justitie van Shenyang

Orgaanroof is een misdaad tegen de mensheid

Advocaat Teng Biao, een doctor in de rechten aan de Universiteit van Beijing en een gastspreker aan de Harvard University Law School, stelde, “De Chinese Communistische Partij (CCP) oogst organen van Falun Gong beoefenaars en ter-dood-veroordeelde criminelen tegen hun wil. Uit de gerapporteerde zaken, blijkt de reikwijdte van deze praktijk ronduit schokkend: Falun Gong beoefenaars worden nog steeds vervolgd. Jiang en andere CCP leiders hebben misdaden tegen de mensheid begaan. Jiang zou berecht moeten worden.”

Advocaat Teng Biao, een doctor in rechten aan de Universiteit van Beijing

Dhr. Bao Tong, secretaris van de voormalige Premier Zhao Ziyang, zei, “De misdaden van de CCP van orgaanroof op levende Falun Gong beoefenaars en de vervolging van Falun Gong over de afgelopen 16 jaren zijn een publieke schending van mensenrechten. Het spot met gerechtigheid en hindert sociale vooruitgang. Iedereen die deelneemt aan de orgaanroof, inclusief elke burger en elk overheidsagentschap, zou veroordeeld en berecht moeten worden.”

Dhr. Bao Tong, secretaris van de voormalige Premier Zhao Ziyang

Elke Chinese burger zou Jiang moeten aanklagen

Mensenrechtenadvocaat Guo Lianhui, de oprichter van het Jiangxi Mingli advocatenbureau, gaf het volgende commentaar, “Het is een hele goede zaak om Jiang Zemin aan te klagen. Hij is een gangster en heeft ons land en haar volk veel slechte dingen aangedaan. Hij startte de vervolging van Falun Gong. Het is onvermijdelijk dat hij gestraft zal worden. Wanneer de tijd komt, zal ik me bij iedereen aansluiten en hem aanklagen in het Opperste Volksgerechtshof.”

Mensenrechtenadvocaat Guo Lianhui, de oprichter van het Jiangxi Mingli advocatenbureau

Dhr. Yang Guang, een Chinese burger, schreef in zijn blog, “Ik ben geen Falun Gong beoefenaar, maar ik ben geraakt door de moed van beoefenaars in het indienen van rechtszaken tegen Jiang Zemin. Niet alleen steun ik deze beweging, ik doe ook een beroep op alle Chinese burgers om mee te doen. Als een vriend, wil ik Falun Gong beoefenaars vertellen: “Er staan miljoenen mensen achter jullie, en weer miljoenen mensen achter hen.. Jullie zijn niet alleen.”

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2015/8/6/151929.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular