Falun Gong beoefenaars die aanklachten tegen Jiang Zemin indienen gevangen gezet

18-01-2016 Arrestaties

(Minghui.org) Onlangs is een bevel uitgevaardigd aan alle niveaus van de regering in de provincie Gansu met instructies om Falun Gong beoefenaars gevangen te nemen die een aanklacht indienen tegen Jiang Zemin, de voormalig leider van de CCP die de vervolging gelanceerd heeft. Dit mandaat werd uitgevaardigd door Luo Xiaohu, hoofd van het 610 Bureau in de provincie Gansu.

Meer dan 200.000 slachtoffers van de vervolging hebben gerechtelijke aanklachten ingediend tegen Jiang Zemin. Nadat ze hun bezwaarschrift hadden ingediend, werden deze Falun Gong beoefenaars lastig gevallen, geïntimideerd, gearresteerd, opgesloten en zelfs gerechtelijk vervolgd. Dit mandaat is een reflectie van de laatste overblijfselen van de autoriteit van Jiang om slachtoffers ervan te weerhouden gerechtigheid te zoeken.

De exacte datum wanneer dit mandaat werd uitgevaardigd kan eigenlijk al in mei 2015 zijn geweest. Sinds dat moment is in de hele provincie een drastische toename te zien in de vervolging van mensen die criminele bezwaarschriften hadden ingediend tegen Jiang.

In Yuzhong kunnen op veel plaatsen grote posters gezien worden die beloningen aanbieden voor het overdragen van Falun Gong beoefenaars aan lokale ambtenaren.

Postkantoren onderscheppen bezwaarschriften tegen Jiang

Het Comité voor Politieke en Legale Zaken en het 610 Bureau in de stad Baiyin, gaven in mei het bevel dat alle postkantoren in de stad bezwaarschriften tegen Jiang moeten traceren die reeds gepost waren. Dit betekent dat postkantoren alle briefwisseling onderscheppen die gericht is aan het Hoogste Gerechtshof en het Hoogste Procuraat van China om die vervolgens door te sturen aan de Lokale Veiligheidsdienst voor Binnenlandse Zaken, die uiteindelijk beslist of de briefwisseling wordt doorgestuurd.

Deze oproep schendt de Chinese wet die van toepassing is op postkantoren en is een duidelijk voorbeeld van de onbegrensde macht van het 610 Bureau, die alle niveaus van de Chinese regering overschrijdt.

Velen ontvingen bevestiging dat hun bezwaarschriften tegen Jiang waren bezorgd, maar hun brieven waren niet aangetekend voor bezorging. Kort daarna bezocht de politie deze Falun Gong beoefenaars.

Gevangen gezet en vervolgd

Tientallen mensen in Jingtai hadden brieven gepost om Jiang te vervolgen, maar het lokale postkantoor onderschepte deze allemaal.

Mevrouw Wang Lianzhen werd op 14 oktober 2015 gearresteerd in haar huis en gevangen gezet in het Baiyin detentiecentrum. Momenteel zit ze nog steeds gevangen.

Meneer Wang Yichao uit het dorp Yitiaoshan, werd op 27 augustus naar een lokaal detentiecentrum gebracht en verblijft daar nog steeds.

Wang Cun, een agent van lokale Veiligheidsafdeling voor Binnenlandse Zaken uit Jingtai County, speelde een leidende rol in deze twee arrestaties.

Het Procuraat van Jingtai vervolgde Wang Yichao in de rechtbank van Jingtai. Zijn familie huurde een advocaat voor hem in maar de advocaat werd niet toegelaten om zijn klant in hechtenis te zien. De rechtbank ontzegde de advocaat zijn rechten en informeerde hem dat hij om toelating moest vragen aan het provinciale Administratie Centrum voor Legaal Recht om advocaat te mogen zijn voor de verdediging. Deze weigering breekt de Chinese wet.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2015/11/22/153775.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular