Chinese burgers steunen rechtszaken tegen Jiang Zemin

(Minghui.org) Meer dan 1.100 handtekeningen werden onlangs verzameld in Jinzhou, van Chinese burgers die bereid waren hun steun te betuigen aan de meer dan 200.000 gerechtelijke aanklachten ingediend tegen voormalig leider Jiang Zemin. Jiang wordt aangeklaagd door Falun Gong beoefenaars voor zijn rol in het orkestreren van de wrede 16-jarige vervolging.

Een dorpsbewoner, Wang Fu, zei dat Jiang’s pachtbeleid resulteerde tot exorbitant hoge huren gedurende vele jaren. “Zo ver als ik me kan herinneren, heeft hij [Jiang] helemaal niks goeds gedaan. Ik ben  blij dat hij terecht gesteld wordt.”

Een andere persoon die zijn handtekening gaf, zei dat Jiang doorging met Mao Zedong’s ideologie van strijd. “Mao zei: ‘strijden met de hemel is eindeloze vreugde, vechten met de aarde is eindeloze vreugde en strijden met de mensheid is eindeloze vreugde’.” Hij zei dat zo’n winst gedreven geest niet alleen de Chinese omgeving heeft geschaad, maar ook het morele verval heeft veroorzaakt.

Een taxichauffeur die zijn steun toonde door de petitie te tekenen zei dat Falun Gong beoefenaars goede mensen zijn. “De vervolging had om te beginnen nooit mogen plaatsvinden, laat staan zo lang aanhouden,” bevestigde hij.

Mevrouw Xia Xiaoyun zei dat ze veel Falun Gong beoefenaars kent. “Ze volgen de principes van Waarachtigheid-Mededogen-Verdraagzaamheid. Het zijn aardige mensen en ze behandelen anderen goed,” zei ze, en voegde toe dat de onderdrukking snel gestopt zou moeten worden.

Een andere dorpeling zei dat Jiang veel slechte dingen gedaan heeft, waaronder het vervolgen van Falun Gong. “Wat hij [Jiang] heeft gedaan is mensen ervan weerhouden goede burgers te zijn. Hij is de ergste van allemaal.”

Overal in China leren mensen de feiten over Falun Gong en de vervolging, ondanks de pogingen van de overheid om Falun Gong te besmeuren en de wreedheden van de vervolging te verbergen. Terwijl meer mensen de feiten ervaren, gepaard met hun waarnemingen, roepen ze moedig op om Jiang tot gerechtigheid te brengen. Hieronder een aantal afbeeldingen van  handtekeningen die in verschillende steden en provincies verzameld zijn.

99 handtekeningen uit Tangshan, provincie Hebei

 

99 handtekeningen uit Tangshan, provincie Hebei (vervolg)

 

52 handtekeningen uit Yantai, provincie Shandong

 

Een poster in Yantai verstrekt informatie over de rechtszaken tegen Jiang

Achtergrond

In 1999 ging Jiang Zemin, als hoofd van de Chinese Communistische Partij (CCP), voorbij aan het staande comité van het Politburo en lanceerde de gewelddadige onderdrukking van Falun Gong.

De vervolging leidde in de afgelopen jaren tot de dood van vele Falun Gong beoefenaars. Nog meer zijn gemarteld vanwege hun overtuiging en zelfs vermoord voor hun organen. Jiang Zemin is direct verantwoordelijk voor de start en voortzetting van deze wrede vervolging.

Op zijn persoonlijke aanwijzingen richtte de CCP op 10 juni 1999 het buitenwettelijke orgaan, het “610 Bureau”, op. Deze organisatie staat boven de politie en het juridische systeem in het uitvoeren van Jiang’s bevelen aangaande Falun Gong: "vernietig hun reputatie, ruïneer ze financieel en vernietig ze fysiek."

De Chinese wet staat burgers nu toe aanklagers in criminele strafzaken te zijn en veel slachtoffers van de vervolging oefenen nu dat recht uit om criminele aanklachten tegen de voormalige dictator in te dienen.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2015/12/21/154182.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular