Waarom ik de voormalige president van China aanklaag

Huang Kui houdt een kopie van een aanklacht omhoog die hij indiende bij Chinese rechtbanken samen met 34 andere mensen verbonden aan de prestigieuze Tsinghua Universiteit die net als hem vervolgd werden voor het beoefenen van Falun Gong.

Toen Xi Jinping, President van China en leider van de Communistische Partij, een bezoek bracht aan de Verenigde Staten, ging veel aandacht uit naar de slechte mensenrechtensituatie in China onder zijn leiderschap. Maar een andere trend in China dient opgemerkt te worden – een groeiend aantal initiatieven door burgers die de voormalige leider Jiang Zemin verantwoordelijk achten voor ernstige misdaden.

Huang:

"Gedurende het afgelopen jaar, hebben meer dan 200.000 mensen juridische klachten ingediend tegen Jiang Zemin voor onwettige opsluiting, martelingen, en tientallen andere misdaden. Interessant genoeg heeft het Volks Hooggerechtshof van China de aanmeldingen geaccepteerd en hebben de aanklagers online handtekeningen verzameld. Begin deze zomer deed ik mee aan deze vloedgolf.

Ik diende formeel een klacht in tegen Jiang voor de martelingen die ik onderging en het ontnemen van mijn rechten als Chinese burger onder zijn bevel. Mijn aanklacht was één van de 35 aanklachten die gezamenlijk ingediend werden door voormalige professoren en studenten aan de Tsinghua Universiteit van Beijing, een topschool die vaak het “MIT van China” genoemd wordt."

De aanklacht beschuldigt voormalig Communistische partijleider Jiang Zemin van illegale opsluiting, marteling, en een tientallen andere misdaden die begaan zijn tijdens de campagne tegen Falun Gong. Dit is één klacht van de meer dan 200.000 soortgelijke aanklachten die sinds mei 2015 ingediend werden bij Chinese rechtbanken.

"We besloten Jiang aan te klagen omdat hij persoonlijk het bevel voor de vervolging van Falun Gong gaf in de zomer van 1999. Hij lanceerde daarbij wat nu bekend staat als de 16 jaar durende campagne van terreur voor ontelbare leden van het Chinese volk die deze populaire, vredevolle, spirituele praktijk omarmen.

Ik begon in 1998 Falun Gong te beoefenen aan de Tsinghua Universiteit. Net als anderen, werd ik aangetrokken door de begeleidende principes – Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid – en doordat het gezondheid bevordert door middel van Tai-chi achtige oefeningen. Falun Gong werd immens populair op de campus en tegen 1999, hadden verscheidene honderden studenten, docenten en personeel de praktijk opgepikt. Tsingua was een miniatuur van de landelijke verspreiding van Falun Gong, tegen die tijd werd het in heel China naar schatting door 100 miljoen mensen beoefend.

Deze populariteit was een alledaags fenomeen en veroorzaakte al snel wrok en angst bij Jiang, omdat hij het gevoel had het niet te kunnen controleren en als niet-verkozen en niet-populair leider wilde hij wedijveren om het vertrouwen van de mensen.

Toen Falun Gong in 1999 verbannen werd door Jiang en het regime, werd ik onwettig gearresteerd net voordat ik aan mijn doctorale studie begon. Ik was het soort van jonge wetenschapper waar onze natie zozeer haar best voor deed om te ontwikkelen, en toch werd ik opgesloten voor mijn geloof.

Ik kwam er al snel achter hoe hels de Chinese gevangenissen en detentiecentra konden zijn. Ik werd samen met 20 andere gevangenen in een cel van ongeveer 12 vierkante meters gepropt. Dit was onze vorm van bestaan – van eten en slapen tot naar de toilet gaan en het uitvoeren van slavenarbeid. We kregen niet één straaltje zonlicht te zien noch frisse lucht.

In onze cel leerde ik voor het eerst over Amerikaanse feestdagen en tradities. Ik werd gedwongen om kerstverlichting te maken, spiderman-speelgoed, sweaters en andere goederen die de consumenten hier zouden herkennen.

Op een gegeven moment werd ons zelfs de taak toegewezen pistachenoten te pellen, ondanks onze volstrekt onhygiënische omstandigheden. Ons zweet, bloed, tranen en soms urine sijpelden in de noten. Nadat ik China ontvluchtte, zag ik sommige van deze producten in Amerikaanse winkels, simpelweg met het label “Made in China” erop.

We werkten 18 uren per dag, zeven dagen per week. Constante rondes van verhoor, bedreigingen en fysieke mishandeling gingen gepaard met het werk. De bedoeling van de bewakers was om onze wil te breken, ons geloof, en tegelijkertijd zo veel mogelijk productiviteit uit ons persen, tot op het randje van de dood.

Pogingen van verzet werden met brutaliteit beantwoord. Ik probeerde twee keer in hongerstaking te gaan maar werd vervolgens vastgepind en mijn mond werd opengebroken met een metalen tang. Een vreemde vloeistof werd dwangmatig in mijn maag gedrongen.

Na mijn tweede hongerstaking moest ik voor honderden geketende gevangenen staan, en werd gedwongen voor hen te knielen. Een tiental agenten brachten elektrische schokken bij me aan met elektrische stokken. De elektrische stroom raasde door mijn lichaam, waardoor ik hevige stuiptrekkingen kreeg.

Mijn gevangenis beproeving duurde vijf jaar, waaronder een jaar in geïsoleerde opsluiting. Op een gegeven moment mocht ik een maand niet slapen. Vaak dacht ik dat ik ging sterven.

Maar ik overleefde. Alhoewel ze mijn lichaam braken, heeft mijn geest het doorstaan. Net zoals Falun Gong, en zo zullen ook de goede mensen van China het doorstaan.

Maar er moet iets veranderen. Als China een moderne en betrouwbare natie wil worden, zullen haar leiders gewetenloze praktijken zoals de vervolging van Falun Gong moeten beëindigen.

Als de huidige President Xi Jinping van China deze maand op bezoek komt, moet hij deze boodschap horen.

Xi heeft meer macht dan wie dan ook in China om het land in goede banen te leiden en mensen zoals Jiang voor zijn daden verantwoordelijk te stellen. Laten we hem aanmoedigen dat te doen. Ik hoop dat mijn rechtszaak en die van duizenden anderen helpen de toekomst te veranderen."

Huang was een promovendus aan de Chinese prestigieuze Tsinghua Universiteit toen zijn studies onderbroken werden door de vervolging van Falun Gong. Op dit moment werkt hij als elektrotechnicus in Peoria, Illinois, Verenigde Staten.

Bron http://faluninfo.net/article/1324/Why-I-m-Suing-China-s-Former-President/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular