40 Falun Gong beoefenaars vervolgd tot de dood, 5313 doelwit in de eerste helft van 2020

02-10-2020 Arrestaties
Beoefenaars die stierven in de eerste helft van 2020, bovenste rij: Xiao Yongfen, Hu Lin, Yu Yongman, Li Rongfeng, Li Guojun. Onderste rij: Liu Fating, Fu Shuqin, Zhou Xiuzhen, Zhou Shujie, Lin Guizhi, Gao Yan

(Minghui.org) In navolging van het bericht dat 5313 Falun Gong beoefenaars in China doelwit van vervolging waren in de eerste helft van 2020, is bekend geworden dat veertig van hen vervolgd zijn tot de dood.

Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa, is een traditionele spirituele discipline die gebaseerd is op de principes van Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid. Het wordt sinds 1999 vervolgd door de Chinese Communistische Partij (CCP).

De 40 verloren levens voegen zich bij een groeiende lijst van Falun Gong beoefenaars die tot de dood zijn vervolgd voor hun geloof. Tot op heden zijn meer dan 4500 onnatuurlijke doden van Falun Gong beoefenaars bevestigd en gedocumenteerd op minghui.org. Door de informatieblokkade in China en het gevaar dat families lopen bij het blootleggen van de vervolging van hun dierbaren, wordt verwacht dat het werkelijke dodental veel hoger is.

De 40 overleden Falun Gong beoefenaars, waaronder 22 vrouwen, kwamen uit 14 provincies en centraal gecontroleerde gemeenten. In de provincie Liaoning werden 35% van de sterfgevallen (14) gerapporteerd, terwijl de andere regio's tussen de 1 en 4 gevallen hadden. Zestien stierven in hechtenis, waarvan 6 in Liaoning.

Van drie van de 40 beoefenaars is de leeftijd onbekend. De anderen waren tussen de 46 en 84 jaar oud, met een gemiddelde leeftijd van 64 jaar.

In Januari werden vier sterfgevallen geregistreerd. In februari en mei negen en in maart, april en juni elk zes sterfgevallen.

De 40 mannen en vrouwen kwamen uit alle lagen van de bevolking, waaronder een vliegtuigbouwkundige, een accountant, een muziekleraar, een gepensioneerde basisschooldirecteur en een arts.

Sommigen stierven in de gevangenis na langdurige martelingen. Anderen stierven ten gevolge van hun kritieke toestand na marteling, doordat hen door de gevangenis medische behandeling ontzegd werd. Sommigen kwamen pas maanden na hun voorwaardelijke vrijlating op medische gronden om het leven.

Een vrouw uit Henan die op 13 mei werd gearresteerd, stierf vier dagen na haar arrestatie, terwijl een vrouw uit Hebei op de dag van haar arrestatie op 18 juni overleed.

Terwijl sommigen de martelingen in gevangenschap overleefden, ging hun gezondheid achteruit na jarenlang in angst te hebben geleefd of voortdurend op de vlucht te zijn geweest om zich voor de politie te verstoppen.

Sommige beoefenaars waren niet de enige leden van hun familie die aan de vervolging zijn bezweken. Een man van Liaoning stierf drie jaar nadat zijn vrouw 13 dagen na haar arrestatie in hechtenis werd gefolterd. Een man uit Heilongjiang stierf nadat zijn moeder, zus en vrouw allen het leven verloren aan de vervolging, waarbij hij zijn bijna 90-jarige vader achterliet.

Lees meer details over de 40 beoefenaars die het leven verloren in het oorspronkelijke artikel: https://en.minghui.org/html/articles/2020/7/20/185953.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular