Assistent-professor doodgeslagen omdat ze Falun Gong beoefende

02-02-2002 women
Xin_Zhao_female_practitioner.jpg
Professor Xin Zhao voor en na een afslachting door
de politie. Ze stierf later aan haar verwondingen.

Xin Zhao, een 32 jaar oude assistent-professor van de faculteit Business en Industrie van de universiteit van Beijing, werd op 19 juni 2000 gearresteerd toen ze naar het Zizhuyuan Park ging om Falun Gong oefeningen te doen.

Terwijl ze in de gevangenis zat sloegen de bewakers haar ernstig en folterden mevrouw Zhao omdat ze weigerde haar beoefening van Falun Gong op te geven. Ze schopten haar en sloegen haar gezicht, verwondden haar hoofd en linkeroog. Mevrouw Zhao ging in hongerstaking om tegen de mishandeling te protesteren. De politie antwoorde door haar dwangvoeding toe te dienen en haar met een zwaar object te slaan. De slagen braken haar drie nekwervels en verlamden haar vanaf de nek naar beneden.

Op 22 Juni 2000, werd mevrouw Zhao naar het Haidian ziekenhuis gebracht terwijl ze nog steeds in de handboeien was. De politie beval het ziekenhuis om operatie uit te voeren zonder haar familie in te lichten. Ze bleef verlamd na de operatie.

Ze stierf zes maanden later aan haar verwondingen, op 11 december 2000.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular