Moeder en 8 maanden oude zoon doodgemarteld in werkkamp

11-07-2003 women

1. Wang Lixuan, vrouw, 27, inwoner van het dorp Nangou, gemeente Qixiasikou van de stad Yantai, Provincie Shandong
2. Meng Hao, zoon van Wang Lixuan, acht maanden oud

mother_and_8year_old.jpg

Op 21 oktober 2000, op weg naar Beijing om een beroep te doen op de centrale regering om de vervolging van Falun Gong te stoppen, werden mevrouw Wang Lixuan en haar acht maanden oude zoon, Meng Hao, gearresteerd en opgesloten in het Tuanhe werkkamp, Beijing. Op 7 november 2000, zijn mevrouw Wang en haar zoon doodgemarteld in het werkkamp. Haar familieleden ontvingen een kennisgeving van haar dood, gingen naar Beijing en werden de bevroren lichamen van mevrouw Wang en haar zoon getoond. Volgens het onderzoek van de patholoog anatoom waren haar nek en knokkels gebroken, haar schedel gedeukt en was een naald in haar middel gestoken. Er waren twee diepe kneuzingen aan haar zoon zijn enkels. Er waren twee zwarte en blauwe plekken op zijn hoofd en bloed in zijn neus. De kneuzingen zijn mogelijk veroorzaakt toen de bewakers van het werkkamp hem geboeid aan zijn enkels ondersteboven hingen. Familieleden van mevrouw Wang zijn ook vervolgd. Haar zus, Wang Lihui, werd naar een werkkamp gestuurd omdat ze Falun Gong beoefende op de Universiteit van Yantai. Haar broer werd naar een ook naar een werkkamp gestuurd voor het beoefenen van Falun Gong op het Industriële College van Jinan. Haar vader, Wang Guihai, 53 jaar oud, werd gearresteerd gedurende de nacht op 2 november 2000. Hij werd naar het Wangchun werkkamp gestuurd. Haar moeder, Li Xiuxian, 51 jaar oud, is verscheidene malen opgepakt omdat ze een beroep deed op de regering om de vervolging van Falun Gong te stoppen.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular