Crematie van een levend persoon voorkomen!

30-03-2004 women

FDI heeft een uit Mongolië gesmokkelde videofilm en schokkende fotos gepubliceerd van een bijna dode vrouw die onderhevig is geweest aan twee lange jaren van foltering. Doordat haar medebeoefnaars in China haar situatie aan het licht wisten te brengen via het internet, werd voorkomen dat de uitgemergelde Falun Gong beoefenaarster levend gecremeerd werd

LOS ANGELES (FDI) -- de Videofilm die uit Mongolië gesmokkeld werd, toont het skeletachtige lichaam van Falun Gong beoefenaarster Mevr. Wang Xia. Twee jaar van foltering hebben haar gestel verminderd tot 20 kilo en lieten haar in en uit bewustzijn vervagen.

Op een punt in de video, op een zeldzaam moment wanneer Mevr. Wang bewust genoeg is te spreken, zwoegt ze om te zeggen: "Ze vervolgden mijn lichaam, dus is het nu in deze staat waarin het nu is, zij folterden mij gedurende twee jaar".

WangXia.jpgDe 30-jarige Wang Xia, gefotografeerd voor de vervolging van Falun Gong begon (links). Na 2 jaar van marteling (rechts), gaven gevangenisautoriteiten haar op voor dood en eisten van haar familie dat ze haar naar huis brachten om te sterven.

Mevr. Wang werd veroordeeld to zeven jaar in de gevangenis voor het verdelen van informatie over Falun Gong. In de Huhhot Stadsgevangenis in Mongolië werd ze op een bed geknoopt met alle vier ledematen uitgerokken, opgehangen en werd schokken toegebracht met elektrische stokken.

 Ziende dat zij op de rand van de dood balanceerde, wilden de gevangenisbewakers, die gefrustreerd waren door haar weigering om een verklaring te ondertekenen om van Falun Gong af te zien, Mevr. Wang levend cremeren.

 Volgens getuigen weigerde het hoofd van het "610 Buro" en zei: "Haar verhaal werd gepubliceerd op Minghui \[website]; wij kunnen haar niet in de gevangenis laten doodgaan". Minghui is een Chinees-talige website waarop dagelijks gedetailleerde rapporten uitgebracht worden over de vervolging van Falun Gong, dikwijls inclusief de namen en telefoonnummers van de daders. De Engelse versie van Minghui is www.clearwisdom.net.

Het hoofd van de 610 Office zei de bewakers om de familie van Mevr. Xia te vertellen haar naar huis te nemen. "Indien zij daar sterft zullen wij zeggen dat zij zelfmoord pleegde" zei hij naar verluid.

Thuis, nochtans, bleef Mevr. Wang, 30, niet alleen verder leven, maar afbeeldingen van haar uitgemergeld lichaam werden spoedig ook online geplaatst, gevolgd door de onlangs verkregen video.

In de video wordt Mevr. Wang liggend op haar rug getoond wanneer de camera inzoomt op enkele littekens boven haar knieën achtergelaten door touwen. Een kind, misschien haar vier-jarige zoon, kan huilend in de achtergrond gehoord worden. Mevr. Wang zit rechtop om een groot uitsteeksel aan de bodem van haar ruggengraat te laten zien en de videofilm neemt het zwakke gestel op van Mevr. Wang, instortend en kantelend naar haar zijde.

Momenteel dreigt de politie en het plaatselijke 610 Buro  Mevr. Wang, die nog steeds in en uit coma gaat, terug in hechtenis te nemen.

Video, fotos en oorspronkelijk artikel: http://www.faluninfo.net/displayAnArticle.asp?ID=8977

11 Okt. 2004 Falun Dafa Falun Dafa Information Center, www.faluninfo.net

FOR MORE INFORMATION, PLEASE CONTACT THE FALUN DAFA INFORMATION CENTER
Contacts: Gail Rachlin (+1 917-757-9780), Levi Browde (+1 914-720-0963), Erping Zhang (+1 646-533-6147), or Christina Chai (+1 917-386-5068).
Fax: 646-792-3916 Email: , Website: http://www.faluninfo.net/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular