EFGIC: Foto’s tonen marteling door elektrische schokken

21-07-2004 women

Foto’s tonen marteling door elektrische schokken, regelmatig toegepast op Falun Gong beoefenaars in China. Hoge voltage elektrische stroom met stokken door Chinese politie als foltertechniek gebruikt, verbrandt en verminkt een vrouw haar gezicht

Londen \[EFGIC]- Er zijn foto’s verkregen via bronnen in China van de 36 jarige Ms. Gao Rongrong, wiens gezicht ernstig verminkt werd door een 7 uur durende marteling met elektrische schokken.

face_torture0.jpg

De foto’s tonen een glimp van de systematische slagen en marteling op Falun Gong beoefenaars in gevangenschap of in werkkampen in China. Deze vorm van marteling is wijdverspreid onder het regime van Jiang Zemin, maar zelden op film vertoond, daar bewakers elk bewijs bewaren als zijnde “staatsgeheim”.

face_torture1.jpg

Het gezicht van een boekhoudster verbrandt, verminkt

Ms. Gao was een boekhoudster aan het Luxun College voor Fijne Kunsten in Shenyang. Omdat zij volhardde in haar beoefning van Falun Gong, verloor zij, kort nadat Chinese leider Jiang Zemin de vervolging van Falun Gong afkondigde in 1999, haar werk. Gao ging naar Beijing om op te roepen voor een einde van de vervolging en werd gedurende verscheidene maanden opgesloten.   In juli 2003 werd Gao naar het Longshan werkkamp gezonden. Gedurende haar opsluiting werd, volgens bronnen die met haar zaak bekend zijn, Gao geslagen door kampambtenaren. Volgens dezelfde bronnen riepen, rond 3:00 pm op 7 mei 2004, Tang Yubao, plaatsvervangend hoofd van de nr. 2 brigade samen met teamleider Jiang Zhaohua Gao naar het kantoor en martelde haar onophoudelijk gedurende 7 uur met elektrische stokken. Diegenen die ook in dat werkkamp verbleven, zeggen dat zij verbrandingen op haar gezicht, hoofd en nek doorstond, waardoor haar gezicht opzwol en dus werd verminkt. Haar gezicht was helemaal bedekt met brandblaren en haar haar klitte aaneen van het bloed en de etter. Gao kon haar ogen maar nauwelijks openen omdat haar gezicht was opgezwollen, haar mond was ernstig opgezwollen en verminkt.

In een wanhopige poging om aan haar martelaars te ontkomen, sprong Gao van de 2e verdieping van het kantoor, en liep hierbij een breuk op aan het nierbekken, dijen en benen. Gao werd voor haar breuken gehospitaliseerd wat het mogelijk maakte om foto’s van de littekens op haar gezicht, nek en lichaam te bemachtigen.
face_torture3.jpg

face_torture4.jpgVolgens bronnen bekend met het Longshan gedwongen werkkamp, zou de kampdirecteur Li Fengshi regelmatig persoonlijk deelnemen aan de vervolging van Falun Gong beoefenaars. Volgens een onderzoek door de Wereldorganisatie ter onderzoeking van de vervolging van Falun Gong beoefenaars (WOIPFG), zou het Longshan werkkamp, in 2001, een 400.000 Yuan beloning hebben ontvangen voor zijn “prestaties” in het vervolgen van Falun Gong – een bonus die vaak aan werkkampen wordt toegekend, die bekwaam zijn in het verplichten van Falun Gong beoefenaars verklaringen te laten tekenen waarin vermeld staat dat zij hun geloof opgeven.In april 2004 vermeldden bronnen dat de 52-jarige Ms. Wang Xiuyuan werd vastgehouden in het Longshan werkkamp en gemarteld tot op de rand van haar dood. Bang dat zij in het kamp zou sterven, lieten ambtenaren haar vrij, en stierf zij 7 dagen later, op 27 april 2004 aan haar verwondingen.

Er zijn meer dan 30.000 gedocumenteerde gevallen van ernstig misbruik en marteling van Falun Gong beoefenaars in China. De meeste rapporten zijn van ooggetuigen die in werkkampen werden vastgehouden en dan later zijn vrijgelaten of ontsnapt, terwijl sommigen afkomstig zijn van informatie voorzien door familieleden, die in zeldzame gevallen foto’s van verwondingen weten te bemachtigen of van het lijk, indien zij zijn doodgemarteld.

# # # face_torture2.jpg

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular