76-jaar oude moeder gefolterd en gekneusd over haar hele lichaam omdat ze in beroep ging voor haar zoon

24-10-2005 women

Mevrouw Pi Yuming, 76 jaar oud, inwoner van de stad Guiyang in de provincie Guizhou is moeder van Xie Zhonggui, een Falun Gong beoefenaar. Op 1 juli 2005 bezocht Xie zijn moeder. Vier politieagenten van de Yunyan afdeling van het politiebureau in Beijing wachtten hem op en arresteerden hem voor het huis omdat hij Falun Gong beoefent. Ze stuurden hem naar het Lannigou Hersenspoelingcentrum voor gedwongen hersenspoeling omdat hij niet met Falun Gong wilde stoppen.

Mevrouw Pi Yuming gefolterd door de politie in Beijing.
Dezelfde dag, toen mevrouw Pi van haar zoon's arrestatie hoorde, ging ze naar dat politiebureau in Beijing om met de politie te praten, maar ze kreeg geen enkel antwoord. In de middag van 6 juli 2005, ging mevrouw Pi weer naar de Yunyan afdeling van het Beijing politiebureau om de politie te vertellen over haar zoon's onschuld. Echter, zes of zeven politiemannen grepen en verdraaiden haar armen en benen. Toen duwden ze haar grof in een politievoertuig, waarbij ze haar vele verwondingen toebrachten. Mevrouw Pi werd later vrijgelaten, maar de foltering door de politie had kneuzingen over heel haar lichaam achter gelaten.
Totslot de kneuzingen en verwondingen op haar rechter been door foltering.
ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular