Mevr. Zhao Suzhen uit Anguo, Hebei, werd veroordeeld tot dwangarbeid

09-02-2009 women

(Clearwisdom.net) Op 21 december 2008, rond 8 uur ‘s avonds werd mevr. Zhao Suzhen, een beoefenaarster van Falun Dafa uit Xifuluo, in Anguo, gearresteerd toen ze flyers uitdeelde over Falun Dafa en de vervolging. Ze werd opgesloten in de gevangenis van het openbare veiligheidsbureau van Anguo. Na zeven dagen, op 27 december, werd ze overgebracht naar het werkkamp voor vrouwen in Shijiazhuang voor één jaar dwangarbeid.

In de nacht van 14 september 2006 keken mevr. Zhao Suzhen, haar zus Zhao Suqing, and mevr. Qiu Jingrui and mevr. Qiu Yanting samen thuis naar de Falun Dafa lezingen. Ze zijn allemaal reeds de 60 gepasseerd. Tian Xu, het hoofd van de politie in Xifuluo, brak samen met een eenheid van de politie binnen in de privéwoning waarna ze de dames handboeien omdeden en ze meenamen naar het politiebureau. Ze plunderden het huis van mevr. Zhao en namen een TV, VCD, videorecorder en Falun Dafa materiaal in beslag. Ze wilden ook de moeder van mevr. Zhao arresteren maar de gezondheidstoestand van deze vrouw was zo slecht dat de politie haar liet gaan. Mevr. Zhao Suzhen en mevr. Zhao Suqing werden geboeid aan een verwarmingsbuis.

Ze slaagden erin de boeien los te krijgen en konden het in beslag genomen Falun Dafa materiaal meenemen toen ze vetrokken. Tian Xu werd boos en voelde zich vernederd. Hij haalde de 17 jarige zoon van mevr. Zhao weg uit zijn school en nam hem mee naar het politiekantoor. Hij schopte en sloeg de jongen, ging hem te lijf met een elektrische knuppel en dwong hem toe te geven dat ook hij Falun Dafa beoefent. Daarna dwong Tian Xu hem een dwangsom te betalen van 3500 yuan vooraleer hij de jongen vrijliet.

De politie vaardigde een arrestatiebevel uit voor mevr. Zhao Suzhen en haar zus en publiceerde het op het internet. Op die manier hadden de twee dames geen andere keuze dan te leven als daklozen. Gedurende de Olympische spelen in Peking werden opnieuw beoefenaars gearresteerd in de naam van de “veilige spelen”. In de nacht van 26 juni 2008, brak de politie van Anguo binnen in de familiewoning van de familie Zhao door over de buitenste muur te klimmen. Mevr. Zhao Suzhen had het gebouw reeds verlaten, maar in de nacht van 21 december, werd ze door de politie gevonden en gearresteerd.

http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2009/1/14/103894.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular