Middelbare schoolleerling bezwijkt mentaal onder folteringen in de vrouwengevangenis van Heizuizi in Changchun

26-04-2009 women

In de vrouwengevangenis van Changchun in de provincie Jilin, worden reeds lang beoefenaars vervolgd. Hier volgen enkele voorbeelden.

Mevrouw Niu Ling, dertiger, uit de NongAn regio in de provincie Jilin, werd gearresteerd en naar een gevangenis gebracht op 24 september 2007. Twintig dagen later werd ze overgebracht naar de Heizuizi vrouwengevangenis in Changchun om er haar straf van één jaar uit te zitten. Ze werd in Team 2, Divisie V geplaatst.

Omdat ze volhardde in haar geloof in Falun Dafa werd ze ernstig geslagen en kreeg ze verschillende keren electrische schokken door kapitein Wang Limei en de vrouwelijke bewakers Liu Yinghui en Zhang Lihong van Divisie V. De bewakers ontzegden haar het recht op bezoek en dwongen haar meer dan 14 uren per dag te werken. Ze werd vrijgelaten op 10 februari 2009, bijna 5 maanden na het einde van haar eigenlijke straf.

Mevrouw Wang Pingrui, een middelbare schoolleerling in de NongAn regio van de provincie Jilin, werd door de politie gearresteerd in juni 2008 en naar de Heizuizi vrouwengevangenis gebracht in Team 4, Divisie V.

Omdat ze eveneens volhardde in haar geloof in Falun Dafa werd ze meteen in eenzame opsluiting geplaatst. De divisiekapitein Wang Limei en de vrouwelijke bewaker Xiao Aiqiu sloegen haar vele keren, verhinderden haar de badkamer te gebruiken en dienden electrische schokken toe op haar voetzolen, waar ze blauwe plekken en brandwonden aan overhield.

De bewakers bonden haar vast op een bed en gaven medegevangenen Yu Xiuming, Zhu Liren en Li Gongju de opdracht om haar zweepslagen te geven. Ze werd ook op haar hoofd en haar hele lichaam geslagen met flessen water, waardoor ze overal bloeduitstortingen kreeg. Dit intelligent meisje, dat zou studeren aan de universiteit, lijdt nu aan een mentale inzinking en de bewakers ontzeggen haar nog steeds familiebezoek.

Beoefenaar mevrouw Zhang Yuankun, 60 jaar, van de provincie Jilin, werd gearresteerd en naar de Heizuizi Gevangenis gebracht in 2009. Ze weigerde de “vijf beloftebrieven” te schrijven en werd in eenzame opsluiting geplaatst in Team 2, Divisie V. Ze werd brutaal gefolterd door kapitein Wang Limei en bewaker Zhang Lihong. Ze kreeg electrische schokken in het gezicht en op het lichaam gedurende lange periodes. Ze verblijft nog steeds in eenzame opsluiting en haar leven is in gevaar.

Mevrouw Liu Fang, veertiger, van Dehui in de provincie Jilin, werd naar Team 2, Divisie V in de Heizuizi gevangenis gebracht in maart 2008. Omdat ze weigerde mee te werken met de ambtenaren ter plaatse, kreeg ze minstens drie keer electrische schokken en minstens drie keer slagen van kapitein Wang Limei en bewaker Zhang Lihong. Ze werd veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf.

We doen een beroep op alle rechtschapen mensen om hun steun te betuigen en de vervolging een halt toe te roepen.

http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2009/3/3/105273.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular