Het gestolen leven van Qie Lili, basisschool docente uit de stad Shijiazhuang, provincie Hebei

01-09-2009 women

(Clearwisdom.net) Het leven tussen de 21 en 31 jaar is voor velen een gouden tijd, maar de dingen waren erg anders voor Falun Gong beoefenaarster Qie Lili. Dit is hoe zij die tien "gouden" jaren van haar leven heeft doorgebracht.

Mevrouw Qie Lili werd geboren in 1978 en was een docente aan de basisschool Xili in de stad Shijiazhuang. De familie van haar moeder leed aan een erfelijke hartziekte, waaraan haar oudere tante en de dochter van haar jongere oom zijn overleden. Lili had diezelfde ziekte. Zij leed ook aan een serieuze darmaandoening, ontstoken schedelholte en neurasthenie, die haar op een gegeven moment zelfs in coma bracht. Nadat ze begon met het beoefenen van Falun Gong in 1998, verdwenen al deze ziekten en ervaarde ze het wonder van Dafa. Ze werd energiek, werkte nauwgezet en werd geliefd bij en geprezen door haar studenten.
Net zoals de meeste meisjes droomde Lili van een gelukkig gezin met een echtgenoot die van haar houdt en voor haar zorgt. Voordat ze deze droom kon verwezenlijken, overkwam haar een ramp in 1999. Ze was toen slechts 21 jaar oud.

Gedurende de laatste 10 jaren is Lili wreed vervolgd. Gedurende een totaal van drie jaar was ze gedwongen dakloos en ze leed grote economische verliezen door de bijna 20.000 yuan, die ze in totaal betaalde aan afpersing door de overheid. Ze is zeven keer vastgezet - vier en een half jaar bij elkaar - en vreselijk gemarteld. Haar oude vader stierf als gevolg van het lastig vallen en de intimidatie door de politie. Haar moeder werd acht maanden gevangen gezet, door haar inspanningen rechtvaardigheid voor haar dochter te zoeken.

Lili wordt nog steeds vastgehouden in het Eerste detentiecentrum van de stad Shijiazhuang in de provincie Hebei.

Kijkt u alstublieft op http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2008/8/28/100186.html voor de details van de mishandeling die Lili heeft doorstaan in de periode van Juli 1999 tot Augustus 2002.

Op 28 februari 2004 werd Lili weer gearresteerd door agenten van het politiebureau Xinhua (ook bekend als het politiebureau Wiming Straat) in de stad Shijiazhuang. In het detentiecentrum was ze een maand niet in staat om te eten of te drinken. Op 27 maart bracht agent Wei Pingshan haar naar het ziekenhuis, dat verbonden is aan het Rechtssysteem van de stad Shijiazhuang. Daar kon haar bloeddruk geeneens vastgesteld worden. Ze was al in een coma, toen de artsen met een elektrocardiogram haar hart wilden controleren. De artsen concludeerden, dat ze een bloed tekort in de hartspier had en ze in een kritieke toestand verkeerde. In plaats van haar vrij te laten voor medische behandeling, nam de politie haar mee terug naar het detentiecentrum. Alhoewel ze in kritieke toestand verkeerde, wees Li Rongqi 24 mensen toe om haar in de gaten te houden wegens ontsnappingsgevaar. Zij vormden vier diensten van zes personen per dienst. Lili ging in hongerstaking en eiste haar vrijlating voor medische behandeling. De volgende dag probeerden Wei Pingshan, twee verpleegsters van het Ziekenhuis van Chinese Geneeskunde uit de stad Shijiazhuang en verscheidene agenten van het politiebureau Weiming Straat, haar onder dwang te voeden. Ze stonden op haar om haar het bewegen te verhinderen. Elke keer als het gedwongen voeden klaar was, dumpten ze haar op de grond alsof ze een levenloos pakketje was. Ze deden dit drie keer met haar.
Toen bracht de politie Lili naar een werkkamp. Ondanks het feit dat ze nog steeds in kritieke toestand verkeerde na het gedwongen voeden, accepteerde het dwangarbeidskamp van de stad Shijiazhuang haar. In het dwangarbeidskamp ging ze gedurende 20 dagen in hongerstaking - geen eten en drinken. Lu Hongguo, een vrouwelijke gevangenenbewaarder van het vijfde squadron van het werkkamp, en Xu, een dokter in het ziekenhuis van het kamp, voedden haar wreed onder dwang. Lu stak eetstokjes tussen haar tanden, hield haar mond open, duwde haar tegen een stoel, kneep haar neus dicht en voedde haar pap met een grote hoeveelheid zout, een beetje melk en mais brij. Om haar meer te doen lijden, wiebelden ze opzettelijk de voedingsbuis toen ze deze door haar neus in haar maag plaatsten. Het bloed droop van de buis iedere keer dat ze deze eruit trokken. Zeven dagen later begonnen ze haar drugs toe te dienen. Ze boeiden haar handen en bonden haar armen en benen. Ze kreeg een infuus met 2,500 ml drugs gedurende 10 dagen non-stop. Haar hele lichaam zwelde op en haar huid leek helder door het oedeem. Zelfs onder deze omstandigheden staken de overtreders naalden door haar vingernagels en vroegen haar continu of ze Falun Gong wilde opgeven.

Omdat Lili weigerde samen te werken met de hersenspoeling in het werkkamp, probeerden de bewakers haar op 27 april door middel van slaaponthouding te "transformeren" zodat ze Falun Gong zou opgeven. Haar werd gedurende 24 uur niet toegestaan te slapen. Vaak viel ze bewusteloos op de grond. Op bevel van de leider van het squadron, Di Manli en de plaatsvervangende leider, Wang (tegenwoordig plaatsvervangend leider van het derde squadron), werd Lili weer gemarteld middels slaaponthouding van 8 tot 18 oktober 2004. Ze werd ook vreselijk geslagen door de bewakers totdat ze symptomen vertoonde van hartziekte.

Lili werd ook gedwongen om lange perioden met gekruiste benen te zitten. Ze werd aan haar handboeien opgehangen en gedwongen lange tijd te staan. Op bevel van Qiao Xiaoxia, de plaatsvervangende leider van het vijfde squadron, werd ze blootgesteld aan gewelddadige hersenspoeling en werd gedwongen 18 uur te zitten met gekruiste benen. Hierna waren haar benen bijna verlamd.

Gedurende de Olympische Spelen van 2008 in Peking, werd Lili weer gearresteerd. Op 1 augustus 2008 werd ze door Zhang Xianli, een politieagent van de Plaatselijke Veiligheidsgroep van de stad Shijiazhuang, gearresteerd, terwijl ze aan het wachten was op één van haar verzekeringsklanten in de tweede regio van het Shifu district van de stad Shijiazhuang.
Op 12 mei 2009 ontving Lili het document met de uitspraak dat ze was veroordeeld tot vier jaar gevangenis. Ze weigerde dit oordeel te accepteren en diende, met behulp van de advocaat die haar justitiële verdediging verzorgt, haar beroep in bij de Tussentijdse Rechtbank van de stad Shijiazhuang. Lili wordt nu al bijna 11 maanden in bewaring vastgehouden.

Mensen die betrokken zijn bij de vervolging van mevrouw Qia Lili:

Het Dongjiao politiebureau

, Shijiazhuang Stad: 86-311-87066119/87030743/87043788

Het politiebureau van Qiaoxi District

, Shijiazhuang Stad:
Kantoor: 86-311-85188888; Dagelijkse dienst: 86-311-87025830;

Wang Fenggang

(betrokken bij de vervolging)

 

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular