Mevrouw Tang Min van Universitair Medisch Centrum Hunan vastgehouden in psychiatrisch centrum

07-09-2009 women

(Clearwisdom.net) In mei 2009 werd Falun Gong beoefenaar mevrouw Tang Min, werkzaam in het Universitair Medisch Centrum van Hunan in een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst door haar werkgever, omdat ze haar geloof in "Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid" weigerde op te geven. Mevrouw Tang werd hier geïnjecteerd met zenuwbeschadigende medicijnen en wacht nog altijd op vrijlating.

Falun Gong beoefenaar mevrouw Tang Min (FOTO)

Mevrouw Tang Min is een veertiger en werkt in het Universitair Medisch Centrum in Changsha, provincie Hunan. De universiteit heeft haar meerdere keren illegaal vastgehouden in het aan haar gelieerde "2e Volksziekenhuis Hunan" (psychiatrisch Ziekenhuis, provincie Hunan; ook bekend als het provinciale Speciale Neurologische Ziekenhuis). Mevrouw Tang Min wordt momenteel elke twee weken onder dwang geïnjecteerd met psychiatrische medicijnen. Na elke injectie wordt haar lichaam koud, wat resulteert in rillen en onrust. Volgens insiders van het vakgebied, beschadigt dit type medicijn het centrale zenuwstelsel dat leidt tot trage reacties en andere schadelijke effecten.

Een Chinese communistische partijambtenaar verbonden aan het Universitair Medisch Centrum van Hunan, was furieus toen mevrouw Tang een vriend overhaalde om haar partijlidmaatschap op te zeggen. In mei 2009 werd mevrouw Tang opnieuw vastgezet in het psychiatrische ziekenhuis van Hunan en geen van haar vrienden mochten haar bezoeken. Haar bewegingsvrijheid werd ook beperkt tot het krappe ziekenhuiskamertje. Na twee maanden geïsoleerd te zijn van de buitenwereld en herhaalde injecties, was ze uitgemergeld en zichtbaar verouderd. Haar gezicht was lijkbleek.

Afgelopen jaar, tijdens de Olympische Spelen, werd een andere verpleegster van Hunan's Vrouwen en Kinderen Gezondheidsinstituut, mevrouw He Xianggu, een Falun Gong beoefenaar uit Changsha, voor de derdemaal gevangen gezet in het "2e Volksziekenhuis Hunan". Ze werd door vier of vijf verpleegsters en dokters vastgehouden terwijl deze haar injecteerden met risperidone, een medicijn om schizofrenie te behandelen. Tijdens de twee voorgaande detenties, werd mevrouw geïnjecteerd met het langwerkende "haoperidol decanoate", wat stijfheid in het gehele lijf veroorzaakt, samen met misselijkheid en vomeren.

Originele versie gepubliceerd op 31 juli 2009

Chinese versie beschikbaar op: http://minghui.org/mh/articles/2009/7/31/205645.html
Engelse versie beschikbaar op: http://clearwisdom.net/html/articles/2009/8/10/109912.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular