Rechtssysteem in de stad Shuangyashan werkt samen met het 610 Bureau om mevr. Hu Qili te vervolgen

16-11-2009 women

(Clearwisdom.net) (Correspondent uit de provincie Helongjiang) Mevr. Hu Qili werd ontslagen wegens het beoefenen van Falun Dafa. Om dezelfde reden, werd zij gevangen gehouden en verschillende malen opgesloten in arbeidskampen. Op 25 september hield de districtrechtbank van de stad Shuangyashan in de provincie Heilongjiang een proces tegen mevr Hu. Vanaf haar arrestatie tot het proces misbruikte het rechtssysteem de wet op verschillende gelegenheden. Tijdens haar meest recente arrestatie, bedrogen politieambtenaren haar door zich voor te doen als belastinginners, opdat zij haar deur zou opendoen. Eénmaal in haar huis doorzochten ze het zonder een huiszoekingsbevel en namen privé-eigendom en geld in beslag. Zij vroegen slechts een huiszoekingsbevel aan na de gebeurtenis.

Naam:

Hu Qili

Geslacht:

vrouw

Leeftijd:

48

Adres:

Shuangyashan, de provincie Heilongjiang

Beroep:

voormalige staf van het Fangyuan hospital

Datum van de meest recente arretatie:

2009

Meest recente plaats van detentie:

ongekend

Stad:

Shuangyashan

Provincie:

Heilongjiang

Ondergane vervolging:

verplichte arbeid, ontslagen op het werk, detentie
 
Volgens een insider hield het 610 Bureau van Shuangyashan in het begin van augustus een vergadering over het gerechtssysteem. Zij bevalen de rechtbank van Jianshan om mevr. Hu schuldig te verklaren en eindigden het proces op 15 september 2009.

De rechtbank gaf enkel 5 plaatsen vrij voor mevr; Hu’s familie, zodoende konden maar 5 familieleden aanwezig zijn. Op 24 september, de dag voor het proces, tekenden haar vader en dochter beroep aan bij de hoofdrechter, Gao Zhixin, voor extra plaatsen. Gao weigerde hen te ontmoeten. Mevr. Hu’s dochter telefoneerde naar hem en vroeg “welke regelgeving geeft enkel 5 plaatsen vrij”? Gao antwoordde niet en legde de telefoon neer.

Mevr. Hu bereidde een verklaring voor van 3 pagina’s om onschuldig te pleiten. Na de eerste twee zinnen te hebben gelezen, verklaarde de rechter, “de verklaring is beëindigd" en liet haar niet toe verder te spreken.

Mevr. Hu’s twee advocaten pleitten haar onschuldig, maar hun pleidooi werd herhaaldelijk onderbroken door Gao Zhixin. Gao zei zelfs “Zwijg maar. De intentie om het te brengen is voldoende. Citeer de grondwet niet. Het heeft daar niets mee te maken.”

De advocaten deelden mee dat het beoefenen van Falun Dafa in China bij wet legaal is, dat het praten over de feiten van Falun Dafa of het uitdelen van Falun Dafa folders de wet niet overtreedt. Zij discussieerden vanuit negen verschillende invalshoeken dat er geen wet is tegen het zijn van een Falun Dafa beoefenaar. Op een gegeven moment, herhaalde Gao, “Ja, er is geen wet tegen het beoefenen van Falun Dafa.”

De openbaar aanklager kon geen enkel bewijsmateriaal voorleggen. De persoon die beweerde de openbaar aanklager te zijn, verklaarde dat hij de openbaar aanklager Li Dongjie was in de tenlastenlegging. Toen de advocaat van de verdediging zijn identiteit in twijfel trok, reageerde hij niet.

Toen de rechter het hof beëindigde, vroeg hij de advocaat een transcript te ondertekenen. De advocaat weigerde, “Ik heb het transcript van de verklaring van het gerechtshof niet gelezen. Hoe kan ik dit tekenen?” Mevr. Hu ondertekende het evenmin. De familie van mevr. Hu zei dat zij zullen vechten voor haar onschuld.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular