Orgaanroof: WOIPFG publiceert interview en geluidsopname van 30 minuten met ooggetuige

20-12-2009 Orgaanroof

(Clearwisdom.net) De World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (WOIPFG) is een organisatie met als doel de vervolging van Falun Gong in China bekendheid te geven en de verantwoordelijken voor het gerechtshof te brengen. Onlangs had één van de onderzoekers van de WOIPFG een half uur durend onthullend gesprek met een ooggetuige van orgaanroof op een levende Falun Gong beoefenaar. Geluidsopnamen en uittreksels uit het interview vindt u hieronder.

WOIPFG rapport: ooggetuige van moord tijdens orgaanroof op levende Falun Gong beoefenaar

12 december 2009

Omschrijving:

Een speciale onderzoeker van de World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (WOIPFG) had een gesprek dat bijna een half uur duurde met een persoon (“ooggetuige”), wiens naam we uit veiligheidsoverwegingen niet noemen. Het hele gesprek werd opgenomen met instemming van de ooggetuige. De ooggetuige onthulde een incident van orgaanroof op een levende Falun Gongbeoefenaar waarvan hij enkele jaren geleden ooggetuige was.

Klik hier om naar de audio-opname van het gesprek te luisteren (Chinees)  

Omstandigheden:

In 2002 werkte de ooggetuige voor de Publieke Veiligheid (politie) van de provincie Liaoning, en hij nam deel aan de onwettige arrestatie en het martelen van Falun Gong beoefenaars. Eén van hen, een vrouwelijke Falun Gong beoefenaar van in de dertig, had, na één week van zware martelingen en gedwongen voedselinname, overal op haar lichaam wonden en schrammen. Op 9 april 2002 zond een bepaald kantoor van het Publieke Veiligheidsbureau van Liaoning twee militaire chirurgen op pad, de ene een arts van het Algemene Hospitaal van de Shenyan militaire regio van het Volksbevrijdingsleger, en de andere een militaire arts, afgestudeerd aan de Tweede Militaire Medische Universiteit. Ze namen de Falun Gong beoefenaar naar een andere locatie (opm. 1). Onder de omstandigheden dat deze persoon bij volledig bewustzijn was, sneden ze, zonder verdoving, haar hart, nieren en andere organen eruit. De ooggetuige was in die tijd een gewapende politiebewaker en zag het hele proces van de orgaanroof voor zich gebeuren.

De ooggetuige onthulde dat gedurende de periode dat hij werkte voor het Publieke Veiligheidsbureau van Jinzhou, de toenmalige commissaris Wang Lijun van het Publieke Veiligheidsbureau van Jinzhou het bevel gaf, met betrekking tot Falun Gong beoefenaars, ze “allemaal uit te roeien.” De ooggetuige was meerdere keren betrokken geweest in de illegale arrestatie van Falun Gong beoefenaars en het ernstig martelen van beoefenaars tijdens ondervragingen om informatie los te krijgen. Liaoning is een provincie waar de vervolging van Falun Gong zeer ernstige vormen aanneemt. Het aantal – bevestigde – doden in deze provincie gepubliceerd door Minghui.org alleen al is 406. Wang Lijun is momenteel commissaris van het Publieke Veiligheidsbureau van Chongqing en voert nog steeds een intense vervolgingscampagne tegen Falun Gong beoefenaars uit, onder het mom van “het vernietigen van mafia-achtige subculturen”, in samenwerking met Bo Xilai, voormalig Minister van Handel, nu secretaris-generaal van het Chonqing comité van de Chinese Communistische Partij ( opm. 2)

Opm.1:

  Tijdens de eerste conversatie gaf de ooggetuige, om zichzelf te beschermen, de specifieke plaats waar de orgaanroof plaatsvond, niet vrij. Tijdens het tweede gesprek vermeldde de ooggetuige duidelijk dat de orgaanroof plaatsvond in een operatiekamer op de 15e verdieping van het Algemene Hospitaal van de Shenyan Militaire Regio. Het is bevestigd dat de 15e, 16e en 17e verdieping van  het Algemene Hospitaal van de Shenyan Militaire Regio gebruikt worden voor operaties.

Opm. 2:

Hoewel het hem aan de relevante diploma's en academische achtergrond ontbreekt, fungeert Wang Lijun als een analist in een advocatenkantoor van de faculteit Rechten van de Universiteit van Peking, en als vice-voorzitter van de Internationale Vereniging van Forensische Medische Onderzoekers van Hoofden en Gezichten. In zijn CV wordt echter één vermelding gemaakt naar orgaantransplantatie i.p.v. forensich onderzoek: “...(hij)voerde de eerste analyses uit van orgaantransplantaties experimenten na medische injecties in China.”

Gedeeltelijk transcript van het gesprek

Ooggetuige:

Een scalpel, een medisch mes op de borst. Wanneer het in de borst sneed, spoot het bloed eruit. Het spoot eruit, het was niet...

Vraag:

Was deze persoon die je zag een man of een vrouw?

Ooggetuige:

Een vrouw.

Vraag:

Jong?

Ooggetuige:

Misschien in de dertig.

Vraag:

Riep ze nog steeds “Falun Dafa is goed?”

Ooggetuige:

Ja, ze riep nog steeds.

Vraag:

Beschrijf alstublieft wat ze op dat moment zei.

Ooggetuige:

Op dat moment hadden we haar al ongeveer een week aan één stuk ondervraagd en zwaar gemarteld. Ze had al talloze wonden op haar lichaam. We gebruikten ook elektrische knuppels om haar te slaan. Ze was al beginnen te ijlen. Ze was helemaal tot pulp... Aangezien ze weigerde te eten, goten we met geweld melk in haar maag. Ze wou niet drinken, dus dwongen we haar. Weet je, toen haar neus wed dichtgeknepen, omwille van haar reflexen, moest ze de melk wel drinken. Daarom bleef ze in leven, maar ze had ongeveer 15 jin (7,5 kilo) verloren in die zeven dagen. Op dat moment wisten we echter niet dat de mogelijkheid bestond dat een bepaald bureau van de Publieke Veiligheid van Liaoning (enfin, het is een bijzonder geheim bureau) twee mensen op pad zou sturen.Één van hen was een militaire chirurg van het Algemeen Hospitaal van de Shenyan militaire regio van het Volksbevrijdingsleger (PLA) en de ander was een afgestudeerde van de Tweede Militair Medische Universiteit.  Opmerkelijk was dat de ene relatief oud was en de andere jong. Ze deden iets met haar in een operatiekamer van de psychiatrische afdeling waar ze naartoe was gebracht. Er werd geen anesthesie gebruikt. Ze sneden haar borstkas open met een mes zonder te beven. Ik zou gebeefd hebben, als ik het was. Hoewel ik een gewapende politieagent ben, ik vuurwapens heb gebruikt, oefeningen met echte munitie heb meegemaakt, en vele lijken heb gezien, toen ik deze militaire artsen bezig zag, was ik echt verwonderd. Hun handen beefden helemaal niet, ze zetten hun chirurgische maskers op en begonnen meteen te snijden. Op dat moment stonden we (de gewapende politiebewakers) erbij, elk met een wapen in onze handen. Ze was toen al opengesneden. Toen riep ze één keer luidkeels “ha!”. Vervolgens schreeuwde ze, en zei: “Falun Dafa is goed!”

Vraag:

Ze schreeuwde “Falun Dafa is goed” wanneer haar borst al was opengesneden?

Ooggetuige:

Ze schreeuwde luid “Ha!”, en zei “Falun Dafa is goed.” Ze zei: “Je hebt mij gedood, één individu.” Ik denk dat ze bedoelde: “Je hebt één individu zoals ik gedood. Kan je honderd miljoen van ons doden, mensen die vervolgd worden door jullie omwille van ons waarachtige geloof?” Op dat moment aarzelde die dokter, die militaire arts. Toen keek hij naar mij, vervolgens naar onze chef. Onze chef knikte, en de chirurg ging verder met het doorsnijden van haar aderen... (Haar) hart werd er het eerst uitgesneden, dan haar nieren. Toen haar hartaders werden doorgesneden, begon ze te stuiptrekken. Het was buitengewoon gruwelijk. Ik kan haar stem nadoen voor jou, hoewel ik het niet goed zou kunnen nadoen. Het klonk alsof er iets kapot werd gereten, en toen zei ze “Aaaaahhh”. Toen bleven haar mond en ogen open staan. Ah... Ik wil het er verder niet over hebben.
(bepaalde gedeelten zijn weggelaten)
(einde fragment)

Ooggetuige:

Deze persoon was op dat moment een lerares, een onderwijzeres aan een middelbare school. Haar zoon zal nu ongeveer 12 jaar oud zijn. Haar echtgenoot was vrij onmachtig (dwz: had geen macht of invloed). Misschien was hij een fabrieksarbeider. Voor dit alles onderging ze nog grotere vernederingen. Vele van onze agenten zijn verdorven. Ze gebruikten nijptangen en ander gereedschap dat ze weet-ik-waar vandaan gehaald hadden om haar te molesteren. Ik heb dat allemaal met mijn eigen ogen gezien, maar het spijt me dat ik geen foto's genomen heb. Ze zag er goed uit, dus (de agenten) verkrachtten haar... dit was daar heel normaal.

Vraag:

Dit is wat je zag in het politiebureau waar je verbleef..?

Ooggetuige:

Ik zei niet 'politiebureau'. Het was een opleidingscentrum, in de achtertuin van een hotel. (De politie) huurde tien kamers in een klein gebouw. Dit gebeurde in een klein herenhuis.

Vraag:

Een illegale gevangenis?

Ooggetuige:

Min of meer.

Vraag:

Zolang het Falun Gong beoefenaars betrof, werden ze daarheen gebracht?

Ooggetuige:

Ja.

Vraag:

Zelfs voor een juridische uitspraak werden ze daarheen gezonden?

Ooggetuige:

Wel, wij (politieagenten) wisselden snel van locatie.

Vraag:

U heeft me de specifieke datum niet gezegd.

Ooggetuige:

Het was 9 april 2002.

Vraag:

9 april?

Ooggetuige:

Ja, de operatie begon om 17.00 uur op 9 april, en duurde drie uur. Daarvoor, een maand.

Vraag:

Wat bedoelt u met “daarvoor een maand”?

Ooggetuige: 

Onze ondervragingen en martelingen duurden een maand.
(bepaalde gedeelten zijn weggelaten)
(einde fragment)

Vraag:

Martelde je hen één enkele keer in de ondervragingskamer om informatie vrij te krijgen of meerdere keren?

Ooggetuige:

Vele keren. Op dat moment had Wang Lijun, tegenwoordig chef van hetPublieke Veiligheidsbureau van Chongqing, ons het bevel gegeven ze “allemaal uit te roeien.”

World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (WOIPFG)

Tel: 001-347-448-5790_Fax_347-402-1444
Mailing Address_P.O. Box 84_New York, NY,10116, USA
Website: http://upholdjustice.org/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular