Na het overlijden van hun vader, eisen de kinderen de vrijlating van hun onterecht opgesloten moeder

04-01-2010 women

(verslag vanuit de provincie Hubei) Op een dag in september 2009 zochten kinderen, die net hun vader hadden verloren, Feng Aiguo en Guo Jianli op, de bazen van het 610 bureau van het politiedepartement van Xishui in de provincie Hubei. Zij eisten er de vrijlating van hun moeder, Zhang Guixiang, zodat zij de begrafenis van hun vader zou kunnen bijwonen. De politie echter, negeerden simpelweg hun verzoek.

Naam: 

Zhang Guixiang

Geslacht:

Vrouw                                                                                                    

Leeftijd:

onbekend

Adres:

dorp  Wapuchong, de stad Wanggang, district Xishui, provincie Hubei                                                                                                                             

Beroep:

Boerin                                                                                                                                     

Datum van de meest recente aanhouding:

18 juli 2008                                                                        

Meest recente detentieplaats:

de verplichte arbeidsdivisie in de vrouwengevangenis van Wuhan

Stad:

Wuhan                                                                                                                                      

Provincie:

Hubei                                                                                                                              

Ondergane vervolging:

onthouding van slaap, dwangarbeid, gedwongen injecties, slagen, gevangenhouding, marteling, sekueel misbruik, plundering van hun huis

Gedurende de 10 jaar van wrede vervolging van Falun Gong door de Chinese Communistische Partij (CCP), hebben families van Falun Gong beoefenaars op verschillende manieren en in verschillende gradaties geleden. Zij ondergingen ontberingen waarbij woorden tekort schieten. Gedurende de vele jaren van de vervolging van mevr. Zhang, moest haar man Chen Dongming de taken van zowel de vader als de moeder op zich nemen. Hij liet zijn drie dochters trouwen, ondersteunde zijn jongste zoon bij het naar schoolgaan, onderhield het rijstveld en enkele andere velden op een heuvel, hield enkele waterbuffels en tegelijkertijd maakte hij zich zorgen over mevr. Zhang. Door het vele werk op de boerderij en in het huishouden , had hij vaak niet de kans regelmatig te eten. Hij sloeg vaak maaltijden over, dronk wat water of at instant noodles in plaats van gewone maaltijden.

Begin september kocht de heer Chen de drank "Fast Nutrition." Hij wist niet dat het giftig was. Vlak nadat hij het begon te drinken gaf hij bloed over en kreeg hij buikloop. Enkele dagen later stierf hij. Hij heeft zelfs zijn vrouw niet meer gezien.

Als Falun Gong beoefenaar volgde mevr. Zhang de principes Waarachtigheid-Mededogen en Verdraagzaamheid. Zij houdt van haar kinderen. Sinds de start van de vervolging op 20 juli 1999, werd mevr. Zhang vele keren gearresteerd omdat ze de mensen de waarheid over Falun Gong wilde vertellen. Ten aanzien van haar kinderen leek het alsof zij geen moeder meer hadden omdat zij constant opgesloten werd door het politiedepartement van Xishui.

Van 2001 tot 2002 was mevr. Zhang opgesloten in het nr. 1 detentiecentrum van Xishui. Op een keer gebruikte het hoofd van het centrum (genaamd He) en enkele andere bewakers bambooplanken om haar te slaan. Haar lichaam werd blauw en paars. Later waren de wonden opgezwollen en ontstoken. Als gevolg daarvan kon zij niet zitten of slapen. Het veroorzaakte hoge koorts waardoor ze continu flauwviel.

Na een jaar vast te hebben gezeten in het detentiecentrum van Xishui, kreeg zij een 5 jarige straf en werd ze overgeplaatst naar de vrouwengevangenis van de stad Wuhan. Nadien werd ze naar het dwangarbeidskamp Shayang in de provincie Hubei overgeplaatst waar zij allerlei onmenslijke martelingen onderging. Tijdens de dag moest ze zware arbeid verrichten, en ’s avonds mocht ze niet slapen. Ze verplichtten haar om gedurende een lange tijd rechtop te staan. Om mevr. Zhang te verplichten haar geloof op te geven, boden bewakers aan medegevangenen strafvermindering als zij haar zouden martelen.

Een jaar na haar vrijlating, vlak voor de Olympische Spelen in Beijing in 2008, braken de volgende personen in in haar huis en haalden het overhoop: Zhang Laping, hoofd van het politiebureau van Wanggang, Yang Tiangang, hoofd van het politiebureau van Guankou, en twaalf andere politieagenten. Haar man, Chen Dongmin (geen beoefenaar) discussieerde met hen om mevr. Zhang niet mee te nemen. Desondanks, sloeg de politie hem tegen de grond en verdraaiden zijn armen. Hun dochter raakte eveneens gewond. Vervolgens sloot de politie mevr. Zhang op in het nr. 2 detentiecentrum van Xishui om haar vervolgens over te plaatsen naar het nr. 1 detentiecentrum.

Mevr. Zhang werd onmiddellijk veroordeeld en opgesloten in het dwangarbeidskamp in de vrouwengevangenis in Wuhan. Zij onderging daar allerlei vormen van marteling. Gedurende de dag was zij verplicht zware arbeid te verrichten en ’s avonds mocht ze niet slapen. Ze verplichtten haar om gedurende een lange tijd rechtop te staan. De verantwoordelijke van het team Zhang Li en bewaker Pang bevalen op regelmatige basis drugsverslaafden om haar te slaan en te vervloeken. Zij sloten haar eveneens op in de wc waar ze haar seksueel misbruikten en waar ze haar met onbekende medicijnen inspoten.

Mevr. Zhang werd zo ernstig gemarteld dat het nu onmogelijk voor haar is om te lopen. Zij is heel mager, heeft moeilijkheden om te ademen en bevindt zich in een kritieke conditie. Desondanks stopten de bewakers niet met haar te vervolgen.

Nadat Zhang’s man Chen Dongming stierf door het vergiftigde drankje, bezochten hun kinderen het politiedepartement van Xishui verscheidene malen om aan Feng Aiguo en Guo Jianli te vragen hun moeder vrij te laten. Echter, de personen van het 610 bureau en het politiebureau negeren de kinderen.

Help a.u.b. om deze arme kinderen hun stervende moeder terug te krijgen.

Chinese versie: http://minghui.ca/mh/articles/2009/10/4/209622.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular