Zevende jaar van de “Negen Commentaren”

Door Tang Wen. Het boek dat een beweging in gang zette die de Chinese Communistische Partij (CCP) ontbindt en China verandert, vierde recentelijk zijn verjaardag. Zeven jaar geleden, op 19 november 2004, publiceerde de Chineestalige Epoch Times de redactionele artikels “Negen Commentaren op de Communistische Partij.”

Foto: Zeven jaar geleden, op 19 november publiceerde The Epoch Times voor het eerst de redactionele artikels “Negen Commentaren op de Communistische Partij”, die meer dan 100 miljoen Chinezen ertoe inspireerde om de Chinese Communistische Partij te verlaten. (The Epoch Times)

De reeks ontleedt op een uitgebreide manier de geschiedenis van de CCP en legt uit hoe de Partij anti-mensheid, en anti-universum is. De Negen Commentaren wekten het geweten van het Chinese volk en inspireerde de “Tuidag” (“Verlaat De Partij”) beweging.

Sinds 19 november hebben meer dan 106 miljoen mensen bekend gemaakt dat zij afstand doen van de CCP en haar dochterorganisaties.

De Negen Commentaren werden omschreven als de “negen atoombommen die de CCP doen panikeren” en “het doodvonnis van de politieke idealen van de CCP.”

In objectieve, scherpe bewoordingen onthullen de Negen Commentaren de geheimen achter de tirannie van de CCP, haar geweld en haar leugens,  de vervolging van onschuldige mensen, en de nooit eerder geziene vernieling die zij bracht aan de traditionele cultuur en morele waarden van China.

“Verlaat de CCP” beweging.

Op 12 januari 2005 publiceerde The Epoch Times een plechtige verklaring waarbij zij het Chinese volk opriep om uit de CCP en haar dochterorganisaties, zoals de “Jonge Pioniers” en de “Communistische jeugdliga”, te stappen.

Kort daarop, op 22 februari 2005, werd het Global Service Center for Quitting the CCP  gesticht, dat overal ter wereld “Verlaat de Partij” diensten opzette.

Boeken en DVD's van de Negen Commentaren werden weid verspreid doorheen China en hebben een diepgaande invloed. Bijvoorbeeld, een vereniging van burgers in de provincie Yunnan die nog geen twee jaar geleden van start ging, organiseert wekelijks “Negen Commentaren” videoavonden.

Een lid van de vereniging vertelde New Tang Dynasty TV in september 2010 dat hun vereniging meer dan 110.000 leden telde verspreid over een gebied van 18 gemeenten. Hij zei dat de leden wekelijks samenkomen om een hoofdstuk van de Negen Commentaren te lezen, en dat alle leden verklaard hebben zich te distantiëren van de CCP en haar organisaties.

Mevr. Wang, een vrijwilliger van de telefoonservice van het Service Center for Quitting the CCP  in Toronto, vertelde The Epoch Times dat recentelijk veel CCP ambtenaren en agenten naar het centrum bellen om afstand te doen van de CCP.

Een man die zichzelf omschreef als een hoge functionaris van de staf van het Volksbevrijdingsleger vertelde dat hij de Negen Commentaren en andere literatuur had gelezen. Hij noemde de CCP door en door slecht en dat hij had besloten de CCP te verlaten omdat hij zich schuldig voelde als CCP ambtenaar.

Het Service Center for Quitting the CCP in Flushing, New York, zegt dat er bij hen alleen, maandelijks meer dan 1000 Chinezen de CCP verlaten.

Overal ter wereld hebben vrijwilligers van de “Verlaat de Partij”-beweging op toeristische plaatsen, gelijkaardige ervaringen gehad: aanvankelijk was het moeilijk om slechts één iemand te overtuigen de CCP te verlaten, nu gaat het echter zeer makkelijk om hele busladingen Chinese toeristen te overhalen. Vrijwilligers die naar China telefoneren, vertellen hetzelfde: dat velen actief de CCP verwerpen zonder verdere uitleg.

De vrijwilligers

De meerderheid van vrijwilligers voor het  Global Service Center for Quitting the CCP zijn Falun Gong beoefenaars.

In China sparen Falun Gong beoefenaars vaak geld om Negen Commentaren boeken en DVD's te maken en deze te distribueren, ondanks het gevaar om opgesloten te worden.

“Verlaat de Partij” slogans en flyers kan je overal in China vinden in publieke plaatsen, in brievenbussen, fietstassen, zelfs in deurspleten. Slogans geschreven op geld worden meer en meer gezien.

In een land waar alle informatie, pers en media door de Communistische Partij worden gefilterd, gecensureerd, desnoods herschreven, hebben de Negen Commentaren meer en meer Chinezen de ware aard van de CCP doen realiseren. Een stijgend aantal mensen verlaat de CCP en haar dochterorganisaties. Ze helpen vervolgens met het verspreiden van de Negen Commentaren en adviseren anderen om de CCP te verlaten.

Bekend journalist Wu Baozhang, voormalig directeur van het Chineestalige programma van Radio France International, schreef ooit: “In deze Big Bang van de 21e eeuw, zijn Falun Gong beoefenaars een groep die vervolgd wordt door de Chinese Communistische Partij—wat ik hoop het laatste communistische regime te zijn. Zij dragen de grootste ontberingen, maar hun daden hebben een grenzeloze en enorme verdienste.”

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular