Ziekenhuis voor politieagenten en militairen van de provincie Shandong vervolgt Falun Gong beoefenaars tot op de rand van de dood

Het algemene ziekenhuis voor politieagenten en militairen is verantwoordelijk voor het behandelen van politieagenten die werken in het provinciale gevangenissysteem van de provincie Shandong. In feite is het ziekenhuis een deel van de gevangenis Xinkang. Falun Gong beoefenaars die gemarteld worden in de gevangenissen van de provincie Shandong worden naar het ziekenhuis gebracht als ze stervende zijn vanwege onmenselijke martelingen. Vele beoefenaars die tot op de rand van de dood gemarteld zijn, stierven uiteindelijk in het ziekenhuis.

Slechte leefomstandigheden en slechte medische condities

Het algemeen politie-ziekenhuis in de provincie Shandong.

Beoefenaars die naar de gevangenis van Xinkang gestuurd worden voor medische behandeling worden begeleid door criminelen. Meestal zijn deze medeveroordeelden erg ruw, ongeduldig en mishandelen en belasteren ze de patiënt. Gevangenisdokters zien de zieke beoefenaar of daders niet als normale patiënten. Bovendien zijn de medische en leefomstandigheden zeer slecht. De gezondheidstoestand van sommige beoefenaars is zelfs verslechterd in plaats van verbeterd nadat ze daar naar toe gebracht werden voor behandeling.

Er wordt geen prijs getoond op items die te koop zijn en de kosten voor behandeling worden niet bekend gemaakt aan de patiënt, met als gevolg dat gevangenen die daar worden behandeld, niet weten waar hun geld naartoe gaat. De kwaliteit van het voedsel is extreem slecht en veroorzaakt diarree bij degenen die het eten. Vele zieke gevangenen krijgen niet genoeg te eten. De verplegers zijn lui, de toiletten of andere plaatsen in het ziekenhuis worden niet schoongemaakt, zelfs de gangen stinken. Een van de kamers heeft geen schermen voor de ramen en vele muggen zijn daar gezien. De schermen voor de ramen van een andere kamer zijn niet onderhouden of vervangen gedurende een periode van langer dan 5 of 6 jaar, dus het gaas zit vol stof en er is geen luchtcirculatie. In de zomer liggen zwaar zieke patiënten de hele dag op stinkende bedden en weigeren zelfs de verplegers de kamers binnen te gaan.

Erger nog, patiënten met erg besmettelijke ziektes liggen niet afgezonderd van andere patienten. Dus in dezelfde kamer zijn er kankerpatiënten, patiënten met tuberculose, en patiënten met hepatitis. Ze delen allemaal hetzelfde water en andere benodigdheden. Patiënten zijn bang andere ziektes op te lopen nog voordat ze hersteld zijn van hun oorspronkelijke ziekte. Zulke nalatigheid voor de patiënt is een sterke overtreding van medische ethiek.

Ziekenhuis neemt deel in de vervolging van Falun Gong beoefenaars

Volgens getuigenissen van gevangenen die al eerder behandeld waren in de gevangenis van Xinkang, werd op 20 juni 2009 het lichaam van beoefenaar Lu Zhen, die al doodgeslagen was, met een auto naar het ziekenhuis gebracht. Om valse bewijsstukken te verzamelen, plaatsten ze in het lichaam van dhr. Lu Zhen een intraveneuze naald met een baxtervoeding, deden een ECG en namen foto’s van zijn lichaam. Dit duurde ongeveer 2 uur. Uiteindelijk verklaarden ze dat dhr. Lu Zhen een tweede hartaanval had gekregen en dat ze, na alle inspanningen om hem te redden, gefaald hadden. Meer dan 50 gevangenen waren aanwezig en zagen verwondingen en blauwe plekken over het hele lichaam van dhr. Lu Zhen.

Het ziekenhuis heeft ook duidelijk schuld aan de dood van mevr. Li Xiuzhen. Volgens de toen aanwezige gevangenen was Li Xiuzhen naar het ziekenhuis gestuurd omdat ze in hongerstaking ging om in opstand te komen tegen haar vervolging. De begeleider van Li Xiuzhen behandelde haar erg slecht, vloekte op haar en sloeg haar ondanks dat de lichamelijke toestand van mevr. Li Xiuzhen erg zwak was. De dokters en politie agenten die aanwezig waren deden niets om deze grove mishandelingen te stoppen. Verschillende dagen voordat ze overleed werd Mevr. Li Xiuzhen terwijl ze slechts vel over been was gedwongen om met extreme moeizaamheid in het toilet een afvalemmer te ledigen.

Beoefenaar Bi Jianhong die op de rand van de dood was, werd met medegevangenen opgesloten in een zeer kleine zwarte kamer en in elkaar geslagen.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular