Een onaangekondigde ontmoeting met “hel op aarde”

(Epoch Times). Oorspronkelijk was het de bedoeling dat hij vijf minuten zou praten over het recent afgesloten Boao economisch forum. Maar toen hij begon met het opsommen van de details van een onlangs gepubliceerd artikel over martelingen in een Chinees tijdschrift, ging de bekende televisiepresentator Cao Baoyin door voor meer dan 20 minuten.

Cao Baoyin hield een board vast met de namen van de foltermethoden gebruikt in het Masanjia kamp. Hij zou een web show houden over een economisch forum, maar luchtte zijn hart over de rapporten van extreme folteringen. (Screenshot via The Epoch Times).

“De pot op met het Boao forum!” zei Cao in het begin van de uitzending, met een echte Chinese krachtterm. Hij had het artikel pas gelezen toen hij op 9 april thuiskwam van zijn werk, en moest zijn hart luchten. Cao is een televisiepersoonlijkheid en een columnist voor Beijing News, een grote krant in de hoofdstad.

Op bepaalde momenten heeft hij het duidelijk moeilijk om zijn tranen te bedwingen. Op een zeker moment hield hij een bord omhoog waarop hij een aantal van de gebruikelijkste martelmethoden had opgeschreven.

“De hel op aarde,” had hij het genoemd. Hij introduceerde de technieken één voor één: “kleine kamer”, “gevangene-monitors”, “elektrische schokken”, “doodsbed”, “tijgerbank” enz.

“Achter ieder woord zit bloed, onmenselijkheid, wetteloosheid, immoraliteit en zuiver barbarisme,” zei hij vooraleer uit de doeken te doen hoe precies de Chinese bewakers de “een hangend vliegtuig” marteling toepassen op gevangenen in het Masanjia vrouwenwerkkamp.

Cao was een van de honderdduizenden Chinezen die een recent artikel over het werkkamp hadden gelezen en erop hadden gereageerd nadat het gepubliceerd was in Lens magazine, dat bekend staat om zijn fotografie.

Het artikel beschrijft de brutale martelmethodes gebruikt op gevangenen, de meeste van hen Falun Gong beoefenaars, een Chinese spirituele discipline die sinds 1999 vervolgd wordt. In het artikel werd Falun Gong niet genoemd – de vervolging is absoluut taboe voor de Chinese media.

Het feit dat het artikel überhaupt gepubliceerd werd, verbaasde velen. Masanjia staat erom bekend vele van de extreme martelmethodes te hebben ontwikkeld met als doel de wil van Falun Gong beoefenaars te breken, en personeel van andere werkkampen hierin op te leiden.

Cao Baoyin vertelde hoe gevangenen die in hongerstaking gaan, behandeld worden. “Ze binden hen vast op een “doodsbed” en gebruiken metalen tangen om hun mond open te wrikken. Sommige slachtoffers verliezen daarbij hun tanden. Sommige andere gevangenen vragen overdag te mogen werken, zodat ze het 's nachts niet hoeven te zien wanneer het gebeurt.”

Hij werd kwaad en richtte zich tot de camera: “Dit “doodsbed”, het zal echt mensen doden. Maar in dit vrouwenwerkkamp trekken ze het zich niet aan wanneer je sterft. Ze denken dat het leven van een gevangene minder is dan dat van een vlieg. Vrouwen doen dit andere vrouwen aan, behalve omdat sommigen van hen een uniform dragen, mogen ze zich als beesten gedragen en martelen als gekken. Zijn dit nog mensen? Zelfs beesten doen dit elkaar niet aan. Wanneer je dit allemaal hoort, is het niet de hel op aarde?”

Bron http://www.theepochtimes.com/n3/13164-an-unexpected-encounter-with-hell-on-earth/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular