China: Pro Falun Gong petities houden aan, ondanks gevaar.Duizenden handtekeningen veroordelen vervolgingsbeleid

De afgelopen twee maanden verschenen vijf nieuwe petities voor individuele Falun Gong beoefenaars – sommigen met meer dan tienduizend handtekeningen – een stijgende trend in heel China. Terwijl sommige petities nieuwe initiatieven zijn – zoals die in de provincies Hubei en Hebei – zijn anderen aanhoudende acties om plaatselijke Falun Gong beoefenaars vrij te krijgen, ondanks officiële onderdrukking.

Met name in de provincie Hebei lieten inwoners van het district Zhengding nabij Shijiashuang zich niet stoppen door een razzia die volgde op een petitie voor dhr. Li Lankui. In juni 2012 werd Li ontvoerd door het plaatselijke 610 Bureau en in het geheim veroordeeld tot 15 maanden dwangarbeid. Dit maakte deel uit van een “opschoonactie” die kaderde in de voorbereidingen van het bezoek van een handelsmissie van de Amerikaanse gouverneur Terry Brandstad (Iowa) naar de regio.

1.300 handtekeningen om Li Lankui uit Hebei vrij te laten.

De ontvoering van Li wekte onvrede bij zijn vrienden en buren die, in enkele weken tijd, honderden handtekeningen verzamelden voor zijn vrijlating. De plaatselijke autoriteiten antwoordden met tientallen geweldplegingen en ten minste 16 arrestaties. Een politie-inval had de dood van een andere Falun Gong beoefenaar tot gevolg: mevr. Yang Yingqiao “viel” uit een raam op de vijfde verdieping.

Onverstoord door het geweld en het reële gevaar voor een afstraffing van hun activisme, voegde de plaatselijke bevolking de naam van een andere, bejaarde, Falun Gong beoefenaar toe aan de petitie, die gearresteerd en gemarteld werd omdat hij naar verluid de petitie voor Li hielp verspreiden. Meer en meer handtekeningen werden verzameld en halverwege de maand maart telde die bijna 11.000 handtekeningen, een behoorlijk verschil met de 700 handtekeningen verzameld bij de eerste petitie.

Dergelijke petities voor het vrijlaten van individuele Falun Gong beoefenaars komen meer en meer voor in het land. Het  Falun Dafa Informatie Centrum heeft van bijna 3 dozijn petities vernomen sinds 2008, waarvan het merendeel in de afgelopen twee jaar.

Vier extra petities uit drie provincies verschenen in maart, één ervan met meer dan 5.000 handtekeningen. In de meeste gevallen zijn de handtekeningen vergezeld van een rode duimafdruk, een praktijk die historisch gebruikt werd voor wettelijke documenten.

“Het stijgende aantal petities toont aan dat de eindeloze propagandastroom van het regime om Falun Gong in een kwaad daglicht te stellen, niet langer hetzelfde effect heeft,” zei Levi Browde, directeur van het  Falun Dafa Informatie Centrum. “De mensen hebben het door.”

Echtgenoot wil vrijlating van zijn vrouw die hem redde

Om een andere petitie kracht bij te zetten schreef dhr. Zhou Xiangyang een open brief over zijn jonge vrouw Li Shanshan uit de provincie Hebei. Li, een door Amnesty International erkend gewetensgevangene, zit momenteel vast in een werkkamp omdat zij haar echtgenoot ooit trachtte vrij te krijgen.

“Pas toen ik vrijgelaten werd, ontdekte ik dat mijn vrouw opnieuw gearresteerd was omdat zij had gepleit voor mijn vrijlating,” schreef Zhou, die in april 2012 vrijgelaten werd dankzij internationale druk en een petitie van de plaatselijke bevolking. “Ik had nooit gedacht nu voor mijn vrouw te moeten pleiten na mijn vrijlating.”

“Ik hoop dat deze brief meer mensen een dieper inzicht zal verschaffen over onze opoffering en volharding in het verdedigen van de universele waarden waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid, en het doen begrijpen waarom [Falun Gong beoefenaars] zulke ontberingen en lijden moeten doorstaan in dit land,” schreef hij. “Ik hoop dat dit soort lijden zich nooit meer hoeft te herhalen...”

Een andere petitie liep voor mevr. Cui Aijun, die op 11 december 2012 ontvoerd werd uit haar huis in Shuangshanzi County in de provincie Hebei. Het is algemeen bekend dat mevr. Cui de enige was die  voor haar schoonouders zorgde, die respectievelijk 81 en 91 jaar oud zijn. Haar schoonmoeder is blind.

Eén iemand schreef: “Ik teken voor Falun Gong. De Communistische Partij is gewoon zo slecht... wat is er verkeerd aan een goed persoon te zijn? Laat haar onmiddellijk vrij.”

Bron http://faluninfo.net/article/1299/Signature-Drives-for-Falun-Gong-Continue-Despite-Dangers/?cid=84

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular