11 advocaten gearresteerd voor het onderzoeken van de vervolging in het E’erhu hersenspoelcentrum.

(Minghui.org) Zeven gerenommeerde advocaten in China werden op 13 mei 2013 gearresteerd omdat ze onderzoek deden naar de vervolging van Falun Gong beoefenaars in het E’erhu hersenspoelcentrum van Ziyang in de provincie Sichuan. Vier extra advocaten kwamen hen te hulp en werden eveneens gearresteerd.

Mr. Jiang en zes andere advocaten kwamen op 13 mei 2013 om 10.00 uur aan bij het hersenspoelcentrum. Toen ze aan het wachten waren op het openen van de poort, benaderde een zwarte auto zonder kenteken de advocaten. Twee personen sprongen uit de auto en beweerden dat camera’s niet zijn toegestaan in het hersenspoelcentrum. Ze renden naar de advocaten en pakten hun mobiele telefoons af en belden agenten van het 610-Bureau.

Onder de gearresteerde advocaten waren Jiang Tianyong, Tang Jitian, Liang Xiaojun, Lin Qilei, Guo Haiyue, Zhang Keke en Tang Tianhao. Toen de advocaten Li Heping, Wang Cheng, Yang Huiwen en Wen Haibo kwamen om te helpen, werden ook zij gearresteerd. De 11 advocaten werden nadien vrijgelaten maar niet voordat enkele van hen in elkaar werden geslagen.

Hoewel het de naam draagt van “Centrum voor het onderwijzen van de Wet”, is het E’erhu hersenspoelcentrum een kwaadaardige plaats waar de plaatselijke agenten van het 610-Bureau beoefenaars vervolgen. Beoefenaars worden vaak gearresteerd en direct daar naartoe gestuurd en vastgehouden, soms zelfs gedurende 6 jaar. Een groot aantal beoefenaars zijn overleden als gevolg van de martelingen daar. Ongeveer 260 beoefenaars werden tijdens het Chinese Nieuwjaar van 2013 daar vastgehouden.

De politie agenten vielen de advocaten aan en sloegen hen. Mr. Tang Tianhao werd het ergst geslagen, met ernstige hoofdwonden als gevolg. Mr. Jiang Tianyong’s raakte gewond aan zijn been. Nadien bracht de politie de zeven advocaten naar het politiebureau van Yingjie.

Na het horen van een dergelijk politiegeweld, gingen de advocaten Li Heping, Wang Cheng, Yang Huiwen en Wen Haibo langs om te helpen. Zes politieagenten in burger achtervolgden hen en arresteerden hen in de namiddag.

Wang Cheng, Yang Huiwen en Wen Haibo werden op 14 mei om 2.00 uur ‘s nachts vrijgelaten. De politie hield nog steeds Li Heping gevangen, onder het mom dat hij zogezegd ‘niet-feiten gebaseerde zaken’ vertelde en dat zijn geval een verder onderzoek van de politie nodig had. De politie dreigde ermee om legale acties tegen hem te ondernemen, maar ze zeiden niet welke soort acties. Deze acht advocaten werden apart gevangen gezet en toen rond 11.00 uur op 14 mei vrijgelaten.

Het werd bekend gemaakt dat ambtenaren van de provincie Sichuan eisten dat de Vereniging van Advocaten van Ziyang deze 11 advocaten naar Chengdu moesten brengen en hen dwingen om de provincie Sichuan te verlaten.

Beoefenaars worden tot aan de dood gemarteld in het E’erbu hersenspoelcentrum

Het E’erhu hersenspoelcentrum is gelegen in het district Yanjiang. Van buitenaf lijkt het op een vakantieverblijf, maar in feite is het een kwaadaardige plaats. Volgens informatie gepost op de Minghui.org website, zijn er minstens drie beoefenaars gestorven als gevolg van martelingen in het E’erhu hersenspoelcentrum.

Dhr. Wu Yihua, 48 jaar, was arts. Agenten van het Ziyang 610 Bureau en van de Binnenlandse Veiligheid Dienst brachten hem naar het E’erhu hersenspoelcentrum op 12 oktober 2010. Hij moest vele martelmethoden ondergaan, waaronder fysieke mishandeling en slaaponthouding voor erg lange perioden. Hij werd ook onder druk gezet om zijn geloof op te geven en de namen van andere beoefenaars door te geven. Het hoofd van het hersenspoelcentrum Xiao Hui voegde drugs toe aan zijn voedsel en drinken, waardoor zijn centraal zenuwstelsel en andere organen onherroepelijke schade opliepen. Dit leidde tot een erg hoge bloeddruk die samen ging met het falen van zijn nieren. Dhr. Wu stierf een pijnlijke dood op 12 december 2011.

Dhr. Li Harbin was meer dan 70 jaar oud. Hij was een beoefenaar uit Xinhe in de provincie Sichuan. Toen dhr. Li in augustus 2011 mensen vertelde over de vervolging, rapporteerde iemand hem aan de politie. Agenten van het Pingwu politiebureau, burgerveiligheidsbureau en het 610 Bureau arresteerden hem en stuurden hem naar het E’erhu hersenspoelcentrum. Nadat hij eind december 2011 thuis werd gebracht uit het hersenspoelcentrum, raakte dhr. Li binnen de maand in coma. Medische bijstand hielp niet en hij stierf in de middag van 12 januari 2012. Er wordt aangenomen dat men dhr. Li in het E’erhu hersenspoelcentrum vergif heeft toegediend welke leidde tot zijn dood.

Mevrouw Zhao Yuxia is 52 jaar oud en een voormalig werknemer van de Ziyang 431 fabriek. Agenten van het Ziyang 610 Bureau arresteerden haar op 9 mei 2006 en brachten haar naar het E’erhu hersenspoelcentrum. Een maand later werd ze vrijgelaten en mocht ze naar huis. Maar de gezondheid van mevr. Zhao ging heel snel achteruit. Haar hele lichaam was opgezwollen en de symptomen van vergiftiging werden duidelijk aan haar lever en nieren. Mevr. Zhao stierf op 1 mei 2007.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/5/24/140098.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular