Mijlpaal voor petitie tegen orgaanroof in China450.000 handtekeningen per 1 oktober 2013

26-10-2013 Orgaanroof

Door Matthew Robertson, Epoch Times. Nu de Chinese Volksrepubliek aanspraak wil maken om in de mensenrechtenraad van de Verenigde Naties te zetelen, is hier een petitie die iedere diplomaat ter wereld wakker zal schudden: georganiseerd door Doctors Against Forced Organ Harvesting, een medische rechtengroep, roept deze petitie de VN op om te eisen dat China ophoudt met het oogsten van organen van gewetensgevangenen.

Petitie van Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH).

Velen schrikken ervan te vernemen dat het Chinese regime van dergelijke praktijken wordt beschuldigd, echter, het ophopende bewijsmateriaal wijst er op dat het “oogsten” omstreeks het jaar 2000 al begon. Internationale aandacht heeft voor enige wijzigingen in het Chinese transplantatiesysteem gezorgd, met inbegrip van een belofte tot hervorming, maar  Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH) gelooft totaal niet dat het orgaanoogsten opgehouden is. Vooral omdat de Chinese autoriteiten alles blijven ontkennen.

De artsengroep heeft op dit moment bijna 450.000 handtekeningen verzameld in 32 landen. DAFOH kozen 1 oktober, de dag dat de Volksrepubliek China gesticht werd, uit om de vooruitgang van de petitie aan te kondigen. Theresa Chu, juridisch adviseur van DAFOH in de regio Azië-Oceanië, gaf bij deze gelegenheid een toespraak in Hong Kong. De petitie gaat door en wordt op 10 december overhandigd aan de Verenigde Naties.

Op de website van DAFOH vermeldt de petitie dat men “gealarmeerd is over het bewijsmateriaal van gedwongen orgaanoogst op gevangen Falun Gong beoefenaars in China.” De petitie omschrijft dit als “een buitenmaats kwaadaardige soort vervolging van deze vreedzame spirituele discipline.”

De VN mensenrechtencommissaris wordt verzocht om de Volksrepubliek China te vragen om het orgaanoogsten “onmiddellijk te beëindigen”, een onderzoek te voeren naar de schuldigen, en de Chinese Communistische Partij te vragen om haar campagne tegen Falun Gong beoefenaars in zijn geheel te stoppen. Falun Gong is een spirituele discipline die in China vervolgd wordt sinds 1999. Haar basisprincipes zijn waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid.

Op deze eisen zal wellicht niet volledig ingegaan worden, wetende dat het stopzetten van de campagne tegen Falun Gong zal leiden tot de inbeschuldigingstelling van top Partijleiders voor misdaden tegen de mensheid, maar internationale druk heeft reeds eerder verandering afgedwongen in China, aldus Damon Noto, woorvoerder van DAFOH.

“Hoewel we het einde van het orgaanoogsten misschien niet zullen verkrijgen, worden ze mogelijk transparanter en zullen ze inperken wat er gebeurt,” zei Noto. “De bedoeling is om China vanuit verschillende hoeken onder druk te zetten: de VN, de internationale transplantatiegemeenschap, de medische gemeenschap, en hopen dat de gecombineerde druk van al deze krachten enige verandering zal tewerkstellen.”

Het VN comité tegen martelingen eiste in 2008 dat de Volksrepubliek China een “volledige verklaring gaf voor de bron van orgaantransplantaties”, een onderzoek start, en “maatregelen neemt, naargelang gepast, om zeker te stellen dat de verantwoordelijken voor dergelijke misdrijven vervolgd en gestraft worden.”

Terwijl de druk hoger werd, ging het Chinese regime van een regelrechte ontkenning dat ze geëxecuteerde gevangenen gebruiken, tot een toegeven dat meer dan 90% van hun organen van deze bron kwamen. Heel recent nog, gaf een Chinese medische functionaris toe dat organen al jarenlang zonder toestemming geoogst werden.

Bron http://www.theepochtimes.com/n3/307494-a-petition-against-organ-harvesting-in-china-reaches-a-milestone/?photo=2

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular