Verlaten tolstation wordt omgevormd tot een hersenspoelcentrum voor Falun Gong beoefenaars

22-01-2016 Hersenspoeling

(Minghui.org)  Een verlaten tolstation werd door de lokale overheid van Shulan omgevormd tot een hersenspoelcentrum waar lokale autoriteiten Falun Gong beoefenaars onder druk zetten om hun geloof op te geven.

Sinds de opening op 21 augustus 2014 zijn er rond 100 Falun Gong beoefenaars uit Shulan en omringende steden van de provincie Jilin opgesloten geweest in het hersenspoelcentrum. Op dit moment bestaat de meerderheid van de opgesloten Falun Gong beoefenaars uit degenen die bezwaarschriften hebben ingediend tegen voormalig Chinees leider Jiang Zemin, die de vervolging van Falun Gong in 1999 lanceerde.

Hersenspoelcentrum in het dorp Xiaying, Shulan City

Overzicht van het hersenspoelcentrum

Het gebouw dat twee verdiepingen telt, ligt vlakbij het dorpje Xiaying. De poort is niet gemarkeerd. Het enige teken dat aangeeft waarvoor deze faciliteit dient, is te zien bij de ingang.

Het gebouw heeft een kantoor dat continu bemand is, een kantine, een keuken, enkele opslagplaatsen en een grote vergaderzaal waar tussen de 20 tot 30 mensen kunnen zitten. Falun Gong beoefenaars die naar dit centrum worden gebracht, worden afzonderlijk opgesloten op de tweede verdieping.

Tot op heden heeft het centrum tien hersenspoelsessies uitgevoerd, die elk ongeveer 10 dagen tot een maand duurden.

Hersenspoeltechnieken

In een poging om Falun Gong beoefenaars hun geloof te laten opgeven, worden verschillende tactieken gebruikt: continu in de gaten houden, beperking van de bewegingsvrijheid, en intense hersenspoelsessies.

Elke Falun Gong beoefenaar wordt de klok rond in de gaten gehouden door twee individuen, die collega’s waren of lokale regeringsfunctionarissen. Ze zijn verantwoordelijk om de volgende morgen te rapporteren aan het 610 Bureau over de bewegingen die de Falun Gong beoefenaar heeft maakt.

Zij die weigeren om hun geloof op te geven worden beperkt in hun vrijheid: al hun bewegingen worden in de gaten gehouden, ook het eten, slapen, en het toiletgebruik.

Iedere kamer heeft een bewakingscamera, stalen spijlen aan de ramen en een televisie met DVD speler om propaganda video’s af te spelen.

Van de Falun Gong beoefenaars die opgesloten zitten in dit centrum, wordt geeist dat ze drie maal per dag intensieve hersenspoelsessies bijwonen: van 7:30 uur tot en met 11:30 uur, van 13.30 uur tot en van 17.30 uur en van 18.30 uur tot 21.30 uur. Deze sessies omvatten onder dwang propagandavideos kijken en indoctrinatie gesprekken door de bewakers die elk 200 yuan per dag krijgen.

Buiten deze sessies, ‘praten’ deze bewakers en agenten van het 610 Bureau met de Falun Gong beoefenaars, om hun zwakheden te vinden en verschillende methoden toe te passen om hen te dwingen Falun Gong op te geven.

Zowel Falun Gong beoefenaars en hun families worden bedreigd. Er wordt hen bijvoorbeeld verteld: “We nemen je mee naar deze klas om je te redden. We gaan je niet naar de gevangenis sturen en je mag naar huis nadat je bent ‘getransformeerd’. Maar als je niet wil ‘transformeren’, en weigert om dit te doen, wordt je uiteindelijk veroordeeld. In de gevangenis zul je de martelingen niet overleven, zoals het dodenbed.”

Leiding van het centrum

Het huidige hoofd van het hersenspoelcentrum is Li Yongbo. Li werd eind 2013 hoofd van het lokale 610 Bureau. Hij begon zijn plannen te ontvouwen voor het hersenspoelcentrum in Shulan en was ook actief betrokken bij de vervolging van Falun Gong beoefenaars in de provincie Jilin.

Sinds mei 2015 heeft Li de hersenspoelmethoden geïntensiveerd in dit hersenspoelcentrum.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2015/12/19/154155.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular