747 gerapporteerde mishandelingen en arrestaties in maart 2020

26-05-2020 Ooggetuigen

Volgens informatie verzameld door de Minghui.org website, waren in maart 747 Falun Gong beoefenaars het doelwit van mishandelingen en arrestaties. Dit zijn er bijna twee keer zoveel als in februari werden gerapporteerd (395) en vier keer zoveel als in januari (194) dit jaar.

De dramatische toename van het aantal arrestaties houdt vermoedelijk verband met de opheffing van de quarantainevoorschriften in het hele land. Maar Minghui.org meldt echter ook dat Falun Gong beoefenaars in het bijzonder doelwit zijn van de autoriteiten in sommige regionen om verspreiding van feiten en nieuws over het coronavirus te beheersen.

In Wuhan en de hele provincie Hubei wordt een beloning van 1.000 yuan uitgeloofd voor elke informatie over Falun Gong beoefenaars die vertellen over de vervolging of over het coronavirus. Elders in het land werden besprekingen door het CCP comité gehouden om Falun Gong-beoefenaars op te sporen die informatie over de pandemie hadden gelekt naar buitenlandse media. Lasterlijke posters verschenen op lijnbussen in de provincie Liaoning en nieuwe 'hersenspoel sessies' zijn gestart in detentiecentra in de provincies Shandong, Jiangxi, Hebei, Liaoning, Guizhou en Jilin, allemaal gericht tegen Falun Gong vanwege 'het zogenaamde ondermijnen van China’s imago’.

Van de 747 meldingen waren er 384 ontvoeringen (172 zijn op het moment van schrijven nog in hechtenis) en 363 werden mishandeld. In totaal 313 huizen werden geplunderd, bij 30 families werd geld afgeperst, in totaal 172.000 yuan. Van de Falun Gong beoefenaars waren 43 personen ouder dan 65 jaar.

statistiek van de 747 gevallen van arrestatie en mishandeling.

Hieronder vindt u een kort overzicht van enkele van de meldingen

Bejaarde Falun Gong beoefenaars ontvoerd

De politie uit de stad Kunming (provincie Yunnan) hebben de 81-jarige mevrouw Gao Qiongxian ontvoerd. Ze plunderden  het huis van mevrouw Gao, persten haar familie 1000 yuan af en brachten haar over naar de Kunming Stadsgevangenis. De gevangenis echter weigerde haar toegang vanwege haar hoge leeftijd.

De 76-jarige mevrouw Tong Suqing uit Shenzhen (provincie Guangdong) werd ontvoerd, omdat ze met mensen over Falun Gong had gesproken. Ze werd vrijgelaten wegens haar hoge bloeddruk, maar kreeg het bevel zich te melden bij de politie.

Intimidatie in naam van epidemische controle

Autoriteiten uit Gaoheidian (provincie Hebei) hebben op 14 maart mevrouw Sheng Xiuwen ontvoerd voor het verspreiden van informatie over de corona epidemie. Ondanks haar vrijlating, wordt ze bijna dagelijks lastig gevallen, in een poging haar te dwingen Falun Gong op te geven. De politie beval later buurtwachten om haar verblijfplaats vast te leggen.

In de steden Tianjin en Tianmen hebben autoriteiten en buurtwachten beoefenaars lastig gevallen in naam van het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. Met het excuus om medisch onderzoek te doen, plunderden de autoriteiten huizen en namen Falun Gong boeken in beslag. Ze prikten ook bloed en namen vingerafdrukken af.

Falun Gong beoefenaars en hun families uit Hebei werden lastiggevallen na opnamen met bewakingscamera's

De autoriteiten uit de stad Ansu maakten opnames van mevrouw He Lihong die Falun Gong literatuur verspreidde en probeerden haar daarvoor te arresteren. Ze vonden haar broer, stalen zijn mobiele telefoon en dwongen hem om hen naar het huis van mevrouw He te leiden. Daar plunderden ze haar huis en stalen mobiele telefoons van haar vader en zijn kleinzoon.

Toen ze hoorden dat mevr. He nog een ander verblijfsadres had in de nabijgelegen stad Baoding, dwong de politie haar broer om daar een ontmoeting te regelen. Toen ze aankwam, ontvoerde de politie haar en nam biometrische data af, waaronder een irisscan en vingerafdrukken.

De politie uit de stad Baoding plunderde ook het huis van een andere Falun Gong beoefenaar, mevrouw Liu Qiuzhen, nadat via bewakingscamera opnamen waren verkregen waar ze Falun Gong literatuur verdeelde.

De autoriteiten hebben Falun Gong boeken, een computer, printer en andere persoonlijke bezittingen uit het huis van mevrouw Liu verwijderd. Haar moeder en zoon werden onder druk gezet om haar over te halen Falun Gong op te geven.

Overlevende van 10 jaar gevangenis ontvoerd vanwege het schrijven van brieven

Mevrouw Song Yanqun was nabij de dood na tien jaar mishandeling in de gevangenis voor het beoefenen van Falun Gong. Mevrouw Song, die nog steeds fysiek pijn lijdt, heeft brieven geschreven aan de autoriteiten van de CCP, waaronder premier Li Keqiang, en eiste dat de CCP de vervolging van Falun Gong stopzet.

Ze wordt door de politie uit Jilin vastgehouden in de stadsgevangenis vanwege het schrijven van deze brieven. Ze vertelden haar vader dat er van bovenaf plannen zijn haar tot een nieuwe gevangenisstraf te veroordelen.

Getroffen vanwege vertellen over Falun Gong

De heer Wang Huaiyu vertelde mensen in een openbaar park over hoe 7 jaar lang beoefenen van Falun Gong hem genas van bijna-volledige-verlamming, een zeldzame aandoening die artsen niet konden genezen. Hij werd gerapporteerd en op 29 maart door de autoriteiten ontvoerd. Ze dreigden ook om zijn bijna 70-jarige moeder te arresteren.

De politie breekt poort en deur af

De politie uit Liaocheng (provincie Shandong) brak een poort open en sloeg een deur in om het huis van mevrouw Qin Guangju en haar man binnen te gaan. Ze namen mobiele telefoons in beslag, die video's bevatten waarop zichtbaar was hoe de politie inbrak.

Aanvankelijk probeerde de politie in te breken met hamer en ijzerzaag, maar gebruikte in plaats daarvan een elektrische zaag. Buren waren naar zeggen overstuur door deze gewelddadige actie en schakelden de stroom uit die naar het huis van mevrouw Qin leidde. Hierdoor was de politie gedwongen om handgereedschap te gebruiken.

Toen de volwassen zoon van mevrouw Qin ter plaatse verscheen en verantwoording eiste, vertrok de politie haastig.

Bron https://faluninfo.net/747-practitioners-targeted-in-march-2020/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular