Gedwongen tot het eten van menselijke uitwerpselen

22-12-2003 women

In de laatste paar jaren heeft het dwangwerkkamp in Gaoyang, in de Hebei provincie geprobeerd Falun Gong beoefenaars te dwingen hun geloof in Falun Gong op te geven door ze bloot te stellen aan gruwelijke foltering. De mishandelingen bestaan onder andere uit: drie dagen zonder slapen, elektrische schokken met 2 tot 6 elektrische stokken tegelijk, elektrische schokken terwijl er water op het slachtoffer wordt gegoten, "Knopende Touwen" [deze mishandeling kan de armen van het slachtoffer in 15 minuten voor altijd onbruikbaar maken, dus moet de politie het binnen die tijd los maken.], gedwongen eten van menselijke uitwerpselen, slangen in kleren van beoefenaars stoppen, naalden in de vingertoppen van beoefenaars steken, levend begraven

Het dwangwerkkamp in Gaoyang heeft de vrouwenbrigade opgericht in november van het jaar 2000. Ookal bestaat het nog niet zo lang, door de veelheid aan gevallen waarin beoefenaars van Falun Dafa gedwongen worden hun geloof op te geven, is het zeer berucht in heel China. Er komen geregeld autoriteiten van andere dwangwerkkampen om de technieken te leren om Falun Gong beoefenaars te breken, om ze zo te dwingen hun geloof op te geven. Vele standvastige beoefenaars zijn hierheen overgeplaatst vanuit andere dwangwerkkampen in Shijiazhuang stad, Tangshan stad en Baoding stad, om ze hier intensiever te kunnen vervolgen.

Ongeveer twintig Falun Gong beoefenaars werden overgeplaatst vanuit Shijiazhuang stad op 8 April 2001, zes van hen weigerden compromissen te sluiten met de autoriteiten. Mevrouw Suzhen Cui, 61 jaar oud, leefde in de Shijiazhuang stad in de Shenze provincie. Omdat ze in hongerstaking was gegaan als protest tegen de vervolging, werd ze op drie afzonderlijke momenten gedwongen tot het eten van menselijke uitwerpselen, waarna ze een ernstige vorm van diarree kreeg, De politie heeft haar daarop naar het ziekenhuis van de Gaoyang provincie moeten sturen. De dienstdoende dokter was geshockeerd toen hij er achter kwam wat er gebeurt was. Hij wees uit dat het eten van menselijke uitwerpselen in die hoeveelheden in 50% van de gevallen kan leiden tot de dood. Hierna ging de politie door met hun pogingen en intensiveerde de folteringen tegen haar. Ze sloegen haar onafgebroken, ze kreeg elektrische schokken en ze verpletterde haar tepels, ze gebruikten buigtangen om in haar vlees te knijpen en ze begroeven haar in de sneeuw. Ondanks de wreedheden van deze politieagenten is ze sterk gebleven in haar geloof in Falun Gong, en heeft ze nooit toegegeven aan de daders. Een andere beoefenaar, mevrouw Haiqin Liu, was een werknemer van het bureau voor financiën van Handan stad. De politieagenten handboeiden haar en dwongen haar om zestig uur op haar hurken te zitten. Ondertussen kreeg ze regelmatig schokken met elektrische stokken van de politieagenten.

Mevrouw Jiaxian Song, een 39 jaar oude beoefenaar uit Chengde stad in de provincie Qinglong. De politieagenten folterde haar tot 14 keer toe met de "Knopende touwen". Door deze folteringsmethode zijn haar beide schouders uit verband gebracht. Ze werd herhaaldelijk geslagen door de poltieagenten en kreeg elektrische schokken. Mevrouw Song ging in hongerstaking voor anderhalf jaar. Ze heeft nooit toegegeven aan de politieagenten. Uiteindelijk, in het begin van september werd ze vrijgelaten.

Twee beoefenaars, mevrouw Yanxiang Xu en mevrouw Longjuan Jia, warden overgeplaatst vanuit het dwangwerkkamp in Shijiazhuang stad. Mevrouw Xu kwam uit de provincie Shen en mevrouw Jia kwam uit de provincie Shenze. Ze werden zo ernstig verwond door slagen met elektrische knuppels, dat hun hele lichaam onder de sneden en kneuzingen zaten. Mevrouw Xu is zelfs drie maal in één nacht gefolterd met de "Knopende touwen" methode.

De knopende touwen methode: De politie bind een beoefenaar vast met een dunnen draad, die ze om de nek wikkelen. Ze binden de armen achter de rug, waarna de politie alle kracht gebruikt om de touwen aan te spannen. Het touw komt zo strakker en strakker om het lichaam van de beoefenaar te zitten, waarop het steeds moeilijker word om adem te kunnen halen. De pijn is zo intens dat de beoefenaars soms zelfs de controle over zijn blaas verliest. Er zijn gevallen waarbij de touwen strak genoeg zaten om de armen van een beoefenaar te breken.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular