Gemarteld tot invaliditeit, wordt mevr. Yang Guixia nog steeds aan de vervolging onderworpen

28-04-2011 women

Door een Clearwisdom correspondent uit de provincie Heilongjiang, China. Falun Dafa beoefenaar mevr. Yang Guixiang onderging ernstige marteling in het “rehabilitatiecentrum” van Harbin in 2002 waardoor ze invalide werd. Ze werd onlangs weer gearresteerd voor het verspreiden van Dafa materialen op 2 maart 2011. Ze werd 20 dagen gevangen gehouden in het Nr. 1 Detentie Centrum van Daqing.

Naam:

Yang Guixia

Geslacht:

Vrouw

Leeftijd:

56

Adres:

Sectie 9, Dongfengxin, Daqing,  provincie Heilongjiang

Beroep:

Onbekend

Datum van meest recente arrestatie:

2 maart 2011

Stad:

Daqing

Provincie:

Heilongjiang

Vervolging geleden

: gevangenhouding, dwangarbeid, huisplundering, afpersing

Toen mevr. Yang Guixiang materialen over de vervolging van Falun Dafa aan het posteren was in haar omgeving, werd ze op 2 maart 2011 aangegeven bij de lokale politie. Tien politieagenten van het Dongfeng politiebureau en het Gaoxin Districtspolitiebureau in Daqing arresteerden haar en plunderden haar huis. Ze namen haar computer, twee printers, een bankboekje met 2200 yuan, Falun Gong boeken en materialen en andere persoonlijke eigendommen in beslag. De politie arresteerde ook haar dochter die op dat moment thuis was. De familie van mevr. Yang is het gelukt om haar dochter en het bankboekje terug te krijgen na het betalen van omkoopgeld aan de politie. Het Gaoxin District politiebureau echter is van plan mevr. Yang aan te klagen voor de Dafa materialen die ze in haar huis hebben gevonden.

Mevr. Yang heeft veel worstelingen in haar leven gehad. Haar oudere dochter overleed in 1992 op twaalfjarige leeftijd tijdens een auto-ongeluk. Ze leed aan een ernstige depressie door het verlies van haar dochter en haar gezondheid ging snel achteruit. Er werd hysteromyoma en hyperthyreoïdie bij haar geconstateerd. Twee tumoren ontwikkelden zich in haar nek en veroorzaakten een hartaanval. Na verschillende jaren westerse medische behandeling, welke ineffectief waren, kwam ze in aanraking met Falun Gong. Door Falun Gong leerde ze meer over het doel van het leven en was ze in staat om over het verlies van haar overleden dochter heen te komen. Mevr. Yang kreeg geleidelijk haar mentale en fysieke gezondheid terug door het beoefenen van Falun Dafa en de twee tumoren verdwenen uiteindelijk.

In 2002 werd mevr. Yang tot twee jaar gevangenis veroordeeld voor het beoefenen van Falun Gong. In het Harbin “rehabilitatiecentrum” werd ze gedwongen om verklaringen te schrijven waarin ze haar geloof opgeeft. Na een jaar in het centrum ontwikkelde ze vele ziektesymptomen en handicaps die veroorzaakt werden door marteling, inclusief gevoelloze spieren, krampen, schurft, gezichtsverlamming, slecht zicht, misvormde benen omdat ze niet meer kon lopen, moeite met slikken en incontinentie. Tegen de tijd dat haar familie haar in augustus 2003 kwam ophalen, was ze 20 kg lichter.

Haar echtgenoot bracht haar naar een ziekenhuis en wachtte op haar dood nadat de  dokters een fatale hersenziekte hadden geconstateerd. Sommige familieleden wilden nog steeds mevr. Yang redden en brachten haar naar huis waar ze brachten haar naar huis waar ze Falun Gong lezingen voor haar afspeelden. Ze herstelde wonderbaarlijk. Haar zicht herstelde en ze kon weer eten en voedsel doorslikken, langzaam lopen en dagelijkse basisactiviteiten uitvoeren. Door de mentale druk, veroorzaakt door de vervolging, is ze niet helemaal hersteld. Falun Gong heeft haar geholpen om gezond te worden, maar de vervolging heeft haar tot een invalide persoon gemaakt.

Sinds haar man in 2007 overleed, leeft ze samen met haar jonge dochter van minimale sociale bijstand. Vóór haar recente arrestatie heeft ze geprobeerd meer mensen op de hoogte brengen van de vervolging.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular