Na 380 dagen lijden wordt kleuterjuf vrijgelaten uit Chinees werkkampVader riskeert alles om zijn dochter te redden.

16-08-2011 women

Een eens levendige kleuterleidster keerde terug naar  huis op 11 juli. Zwak, met bloedarmoede en uitgemergeld werd ze vrijgelaten uit het Chinese werkkamp dat haar voor meer dan een jaar had vastgehouden. Ze dankt haar vrijlating waarschijnlijk aan haar vader. Hij protesteerde heftig tegen het regime dat haar nog langer in het werkkamp wilde houden.
Hu Miaomiao werd op 15 juni 2010 ontvoerd uit haar huis in Zhangjiako, provincie Hebei in het noordoosten van China. Ze werd veroordeeld op 26 juni tot een jaar in het Shijiazhuang vrouwendwangarbeidskamp, wat door de Chinese Communistische Partij “hervorming door arbeid” wordt genoemd.

Juffrouw Hu Miaomiao voordat ze het leed onderging van de vervolging (Minghui.org).

Miaomiao, een lange vrouw die beschreven wordt als vriendelijk en zacht, was 25 jaar oud. Ze beoefende Falun Gong en het locale 610 bureau – een nationaal boven de wet staand Partij orgaan dat alleen bestaat om Falun Gong “uit te roeien”, – beschuldigde haar van het vertellen aan anderen over de voordelen van de spirituele beoefening.

Gedurende haar verblijf van 380 dagen in het werkkamp, zocht het personeel daar naar methoden om Miaomiao te transformeren – het dwingen om haar geloof in Falun Gong op te geven.

Miaomiao onderging marteling, zoals omhoog gehangen worden met de handboeien rond haar polsen, langdurige sessies van geslagen worden, en gewelddadige seksuele mishandeling. Gedurende een grillige martelsessie door een prostituee en twee drugsverslaafden in opdracht van kampbewakers op 28 augustus 2010, werd Miaomiao haar schaambeen gebroken en liep ze verwondingen op aan haar baarmoeder.

Medische hulp werd haar geweigerd ondanks dat ze  constante pijn leed en nog maanden lang moeite had met lopen. Ingezetenen in het werkkamp rapporteerden dit aan de Falun Gong website Clearwisdom.net

.

Haar vader, Hu Mingliang, kwam op 11 juli om haar naar huis te brengen. Hij had 310 mijl gereisd en kwam vanuit de stad Zhang Jiakou. Voordat ze beiden op de trein konden stappen die hen naar huis zou brengen, werden ze door 6 individuen van het lokale 610 bureau in een wagen geduwd.

De 610 ambtenaren, die haar verblijf in het werkkamp al met 15 dagen hadden verlengt, wilden dat Miaomiao nog een maand extra in een lokaal hersenspoelcentrum door zou brengen. Ondertussen moest Miaomiao, duidelijk erg ziek, een aantal keer overgeven in de wagen.

Haar vader zette vervolgens zijn eigen leven op het spel om dat van zijn dochter te redden, volgens de beschrijving die dhr. Hu later zelf gaf aan The Epoch Times. Hij zei tegen de 610 ambtenaren dat ze haar blootgesteld hadden aan extreme wreedheden “en toch willen jullie doorgaan met haar te mishandelen. Ik ben hier heel erg op tegen. Wie haar mee wil nemen moet dat over mijn lijk doen.

"

De 610 medewerkers werden afgeschrikt door de standvastige houding van dhr. Hu en uiteindelijk stuurden ze vader en dochter naar huis.

“Ze zijn zo kwaadaardig en verachtelijk. Geen woorden kunnen beschrijven hoe slecht ze zijn,” zei dhr. Hu tegen The Epoch Times.

Dhr. Hu vertelde dat Miaomiao uitgemergeld en erg zwak was en leed aan bloedarmoede vanwege de constante mishandeling. Haar toestand is hartverscheurend, zei hij. “Miaomiao is mijn enige dochter en ik zal haar beschermen, wat het ook moge kosten”.

In januari, na maandenlange vruchteloze bezoeken aan het werkkamp, kreeg dhr. Hu voor de eerste keer toestemming om zijn dochter te zien en dit voor de eerste keer nadat ze ontvoerd was. Nadat hij vernam wat ze met haar gedaan hadden, gaf dhr. Hu zijn leven als een kleine fruithandelaar op om zich te concentreren om haar te redden. Zonder enige bron van inkomen nam hij een hypotheek op zijn huis zodat hij een advokaat kon huren.

Na zijn bezoek aan Beijing om bij hogere autoriteiten in beroep te gaan namens zijn dochter, werd hij tijdens zijn volgende reis naar het werkkamp gevangen genomen en weggebracht naar een zgn. “zwarte gevangenis” (een geheime gevangenis dat niet in de boeken staat), gerund door de provinciale regering. Hij werd daar voor een kleine 3 weken vastgehouden en toen vrij gelaten.

Het was de advocaat die mr. Hu huurde, nooit toegestaan om Miaomiao te zien en hij werd uiteindelijk onder druk gezet door zijn advocatenkantoor om de zaak te laten vallen.

De media buiten China rapporteerde over de zaak van Miaomiao, wat uiteindelijk geholpen kan hebben bij haar vrijlating.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular