Tientallen Falun Gong beoefenaars vermoord in de eerste vier maanden van 2011Uit China gesmokkelde foto’s tonen uitgemergelde, gehospitaliseerde slachtoffers met blauwe plekken

29-06-2011 Ooggetuigen

New York – Meer dan 20 Falun Gong beoefenaars zijn sinds 1 januari 2011 gestorven als gevolg van mishandeling in gevangenschap, volgens berichten ontvangen door het Falun Gong Informatiecentrum. In een campagne specifiek gericht tegen Falun Gong, stierven verschillende slachtoffers nadat ze vast werden gehouden in geïmproviseerde “hersenspoelcentra” waar marteling en het inspuiten van onbekende medicijnen gebruikt werden om mensen te dwingen hun Falun Gong beoefening op te geven.

Op basis van verhalen van mensen uit China, heeft het Falun Gong Informatiecentrum een aantal sterfgevallen gedocumenteerd als gevolg van mishandeling van 26 Falun Gong beoefenaars sinds januari 2011 (lijst). In zeven gevallen zijn er uit China gesmokkelde foto’s voorhanden die sporen van slagen, uitmergeling en hospitalisatie laten zien. Gezien de moeilijkheid waarmee informatie uit China verkregen kan worden, zal het feitelijke dodenaantal nog beduidend hoger liggen.

Zhou Yongkang, in nieuwsverslagen genoemd als de verantwoordelijke van het recente optreden tegen de prominente artiest Ai Weiwei en de “verdwijning” van tientallen mensenrechtenadvocaten, is de laatste decennia nauw betrokken geweest bij de onderdrukking van Falun Gong beoefenaars. Zhou vermeldde Falun Gong specifiek als doelwit van het pre-Olympische optreden, waarbij duizenden beoefenaars vastgehouden werden. Zes van hen staan op de lijst van de mensen die begin 2011 werden vermoord.

“De sterfgevallen die sinds januari gemeld werden zijn slechts een fractie van de totale campagne tegen Falun Gong, alsook van de bredere veronachtzaming voor het menselijk leven door de Communistische Partij,” zegt Levi Browde, uitvoerend directeur van het Falun Dafa Informatiecentrum. “Zhou Yongkang en andere partijcriminelen, verfijnden het afgelopen decennium het toezicht, de intimidatie en martelmethodes op Falun Gong beoefenaars, en we zien deze tactieken nu toegepast op een zelfs nog breder segment van de Chinese bevolking.

“Deze vermoorde Falun Gong beoefenaars zijn een duidelijk signaal voor de internationale gemeenschap van hoe ver partijleiders gaan om onafhankelijk denkende leden van de Chinese samenleving te elimineren.”

De 26 slachtoffers zijn van alle leeftijdgroepen, alle sociale lagen van de maatschappij en uit alle geografische regionen.

De jongste was een 32 jarige vrouw uit de provincie Hebei en de oudste was een 71 jarige gepensioneerde spoorwegmedewerker uit Hunan. De helft van deze vermoorde mensen (13 mensen) werden ontvoerd vanuit hun huis of werkplaats eenvoudigweg omdat ze als Falun Gong beoefenaar bekend stonden bij de autoriteiten. Zeker 6 anderen werden gevangen genomen omdat ze hun recht op vrije meningsuiting uitoefenden, zoals het printen en verspreiden van flyers om mede-Chinezen te informeren over mensenrechtenschendingen. Veel van de slachtoffers waren, voorafgaand aan de laatste ontvoering, al eerder opgepakt en gevangen gezet, wat duidt op een hardnekkige en blijvende inspanning van de Chinese autoriteiten om bekende Falun Gong beoefenaars op te sporen.

De grootste meerderheid van de slachtoffers overleed aan fysieke en psychologische martelingen.

Velen van hen werden binnen een paar weken na hun gevangenschap vermoord. In andere gevallen werden de slachtoffers veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen en stierven na jaren van martelingen en ontberingen in gevangenschap, of werden op de rand van de dood overgebracht naar hun familie, waar ze korte tijd later stierven.

De helft van de vermoorde mensen werd vastgehouden in gevangenissen.

Falun Gong beoefenaars lijden in zulke faciliteiten, naast heropvoeding in werkkampen. Misschien waren de meest dramatische voorbeelden wel de 3 Falun Gong gewetensgevangenen, vastgehouden in de Jiamusi gevangenis in de provincie Heilongjiang, die beiden binnen twee weken stierven nadat ze naar een speciale bewaker waren gestuurd die intensieve transformatiepogingen op hen had toegepast. (nieuws / foto)

Verschillende slachtoffers waren verbonden met de geïntensifieerde transformatiecampagne die de communistische partijleiders halverwege 2010 lanceerden

(news)

.

Behalve de bovengenoemde 3 mensen, stierven 4 slachtoffers nadat ze eind 2010 ontvoerd waren en vastgehouden werden in geïmproviseerde gevangenisfaciliteiten in hotels, bedrijven of scholen, speciaal opgezet om Falun Gong beoefenaars vast te houden en hen op alle mogelijke manieren te “transformeren”. Na hun vrijlating en vlak voor hun dood, vertelden 2 personen aan hun familieleden dat ze gedwongen werden om onbekende drugs te slikken die hoofdpijnen, duizeligheid en geheugenverlies veroorzaakten.

De gevallen en details genoemd op de lijst zijn samengesteld uit verschillende bronnen, inclusief de verklaringen van familieleden of vrienden van de gestorvenen en fotografisch bewijs van zichtbare tekenen van marteling.

In totaal heeft het Falun Dafa Informatie Centrum de dood van 3434 Falun Gong beoefenaars geregistreerd als gevolg van verschillende vormen van vervolging sinds 1999.

Door de intensieve pogingen van de Chinese Communistische Partij om het onderzoek naar de uiteindelijke dood van Falun Gong beoefenaars tegen te houden en de rapportages van gedwongen verwijdering van organen van een onbekend aantal Falun Gong gevangenen, geloven we dat het feitelijke dodenaantal voor 2011 en daarvoor, veel hoger ligt dan dat het Falun Dafa Informatie Centrum gelukt is te documenteren.

Sinds 1999 voert de Chinese Communistische Partij een wijdverbreide wrede vervolgingscampagne om Falun Gong uit te roeien.

Falun Gong is een traditionele, Chinese spirituele en qigongpraktijk, waarvan er in China nog steeds miljoenen beoefenaars leven. Honderdduizenden Chinezen die Falun Gong beoefenen, verblijven in gevangenschap en vormen zo de grootste groep gewetensgevangenen in China. (artikel)

De Verenigde Naties, Amnesty International, Chinese mensenrechtenadvocaten en Westerse media hebben Falun Gong doden en gemartelden gedocumenteerd aan de hand van Chinese officiële rapportages. Amnesty International verklaarde in hun jaarrapport dat de afgelopen maand is vrijgegeven, dat Falun Gong beoefenaars die weigeren hun geloof op te geven gemarteld worden totdat ze meewerken; velen overlijden tijdens gevangenschap of kort na hun vrijlating (rapport). De campagne van de Communistische Partij en zijn uitvoering zijn een overtreding van de Chinese wet en in tegenstelling tot algemene verslaggeving, werd Falun Gong niet verbannen als een “kwaadaardige sekte” (analysis). 

 

Voorbeelden

De volgende gevallen illustreren typische omstandigheden van recente Falun Gong sterfgevallen. De volledige lijst is beschikbaar hier.

  • De heer Chen Shiming uit Meishan in de provincie Sichuan:

    juli 2010, de heer Chen werd ontvoerd uit zijn huis. Dit was de vijfde keer dat hij werd vastgehouden voor het beoefenen van Falun Gong, met inbegrip van twee eerdere verblijven in kampen voor dwangarbeid. Hij werd door de politie geslagen en geschopt terwijl ze hem in de wagen sleurde. Hij werd meegenomen naar een geïmproviseerde hersenspoelingcenter in het departement Meishan 505. In dat centrum werd hem onbekende drugs geïnjecteerd en vermoedelijk werd deze stof ook onder zijn voeding en drank gemengd. Hij werd vrijgelaten toen hij begon te lijden aan hypertensie. Tegen die tijd leed hij aan geheugenverlies en andere cognitieve vaardigheden. Hij kon niet stoppen met beven en werd extreem mager. Hij herstelde niet en overleed amper zes maanden later.
  • Mevr. Dai Lijuan, 48 jaar, uit Wuxi in de provincie Jiangsu:

    Op 20 juni 2003 ontvoerden agenten van het Baitang politiebureau mevr. Dai. Ze werd naar een Openbaar Veiligheidsbureau gebracht en gedurende drie dagen in elkaar geslagen totdat ze in een kritieke conditie belandde. Het in elkaar slaan en de injecties zorgen ervoor dat mevr. Dai verlamd en incontinent raakte en spieratrofie ontwikkelde. Ze had moeite met praten en met het bewegen van haar vingers. Haar oudere moeder verzorgde haar, maar ze is nooit hersteld en overleed 8 jaar later in maart 2011. Foto's van haar, gesmokkeld uit China, tonen haar uitgemergeld en een luier dragende.
  • Mevr. Zheng Baohua, 32, van Renqiu in provincie Hebei:

    tussen 2000 en 2009 werd mevr. Zheng vier keer vastgehouden voor het beoefenen van Falun Gong en bracht ze zeven jaar in gevangenschap door. Haar laatste arrestatie vond plaats in juli 2008, toen ze met mensen praatte over Falun Gong en de vervolging ervan. Ze werd naar een hersenspoelingcentrum gebracht en vervolgens naar de Tangshan Kaiping heropvoedingarbeidskamp gebracht. Hier werd ze geslagen, onderging ze elektrische schokken en kreeg ze op brute wijze dwangvoeding. In mei 2009 kreeg ze tuberculose. In een laat stadium werd ze in november 2009 ‘vrijgelaten’. Ze herstelde niet en overleed in april 2011.

Originele tekst: http://faluninfo.net/article/1138/?cid=84

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular