Update: Zakenman uit Taiwan keert naar huis nadat hij in China was ontvoerd.

09-09-2012 Ooggetuigen

NEW YORK – een Taiwanese zakenman die Falun Gong beoefent, werd in juni ontvoerd door Chinese veiligheidstroepen. Hij keerde deze week veilig naar huis na meer dan 50 dagen gevangen te zijn gehouden. De vrijlating van dhr. Chung Ting-Pang was een bemoedigende overwinning voor mensenrechtenactivisten. Zijn familie hield, samen met de Taiwanese media, wetgevers, en burgers, een rally van wekenlang bellen om zijn terugkeer. Vanwege deze kwestie verzocht Amnesty International dringend actie te nemen.

Op 13 augustus jl. vertelde Chung op een persconferentie in Tapei dat er op hem extreme psychologische druk was uitgeoefend. In gevangenschap en tegen zijn wil werd hij gedwongen een verklaring te ondertekenen waarin hij beweert in de periode 2003 tot 2006 apparatuur te hebben verstrekt aan Chinese Falun Gong beoefenaars. Dit om hen te helpen ongecensureerde informatie te verschaffen aan medeburgers.

“Deze zogenaamde berouw en bekentenisverklaringen…..welke ik heb geschreven of gezegd heb in China, zijn niet gedaan uit eigen vrije wil”, zei hij. “[T.a.v. het verzenden van de apparatuur] Hiermee had ik iets gedaan om de mensen in China de waarheid te vertellen zodat Falun Gong goed begrepen wordt en niet gehaat. De bevolking van China heeft het recht om de waarheid te kennen.”

Tevens bedankte hij de Taiwanese bevolking en regering voor zijn vrijlating “Ik voel dankbaarheid naar de regering toe,” zei hij tegen journalisten. “Ik hoop echter dat er een stelsel bestaat, dat de rechten van de Taiwanese bevolking zal beschermen."

De Chinese staatsmedia vermeldde ook de vrijlating van Chung, maar verdedigde zijn gevangenneming met de bewering volgens de wet te hebben gehandeld.

“Het is een absurde bewering,” zegt een woordvoerder van Falun Gong, dhr. Erping Zhang.” Vanaf het begin was de hele procedure illegaal – een man werd ontvoerd van de luchthaven, vrijwel onbereikbaar gehouden voor bijna twee maanden, en hem werd rechtsbijstand geweigerd. Hoe kan dat legaal zijn? De Communistische Partij probeert terug te krabbelen, bang voor gezichtsverlies aan de internationale gemeenschap. Zij hadden een dergelijke sterke reactie, speciaal vanuit Taiwan, niet verwacht”.

Voor aanvullende details over Ching’s ontvoering en vrijlating zie:

* FalunInfo.NL, "Taiwanese Falun Gong beoefenaar ontvoerd in China"

* The Epoch Times, "Chinese regime repatriates arrested Taiwanese amid propaganda claims"

* Agence France Presses, "Taiwanese man says 'forced to show remorse' in China"

* China Post, "Released Falun Gong practitioner 'will never ever go back to mainland China"

* The Epoch Times, "Taiwanese man detained in China"

Bron http://faluninfo.net/article/1243/Update-Taiwanese-Businessman-Returns-Home-after-China-Abduction-/?cid=106

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular