Bij zijn terugkeer naar Zuid-Afrika, creëert David Liang’s miraculeuze herstel een sensatie

25-10-2004 Ooggetuigen

Volgens een verslag van een nieuws website, The Epoch Times, keerde David Liang onlangs terug naar Zuid-Afrika. Zijn opzienbarende herstel in slechts 3 maanden, zonder enige noemenswaardige medicatie, creëerde nogmaals een sensatie.

David Liang, een Chinees-Australische Falun Gong beoefenaar werd in beide voeten geschoten in het Zuid-Afrikaanse schietincident op 28 juni. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor onmiddellijke behandeling. Nadat hij terugging naar Australië weigerde Dhr. Liang om een amputatie of huidtransplantatie te ondergaan zoals voorgesteld door enkele chirurgen, en in plaats daarvan koos hij ervoor thuis te herstellen. Gedurende de drie maanden van herstel thuis, buiten elke dag Falun Gong te beoefenen, nam hij geen enkele andere behandeling. Nu is David in staat te lopen zonder krukken. Bovendien is hij in staat een klein stukje te rijden. Op 17 oktober keerde David terug naar Zuid-Afrika.

Meer dan 10 Zuid-Afrikaanse media berichtten over het schietincident, dat een brede aandacht kreeg uit alle lagen uit de samenleving. “De reden dat ik terug ben gekomen naar Zuid-Afrika is om mijn dank te uiten aan de mensen van Zuid-Afrika die me geholpen en ondersteund hebben na de aanval. Ik zou graag het wonder willen delen dat ik na slechts 3 maanden weer in staat ben te lopen door het beoefenen van Falun Gong. Ik zou graag de schoonheid van Falun Gong met mensen willen delen”, zei David Liang.

David toont zijn voet aan een Zuid-Afrikaanse fotograaf

 “Ik heb de suggestie van het ziekenhuis om een amputatie te ondergaan niet aangenomen. Mijn rechtervoet was doorboord en ik had een gat zo groot als een golfbal in mijn rechterenkel. De botten rond het gat waren verpletterd. Zelfs de beste medici zouden niet in staat geweest zijn die gebroken botten volledig te herstellen. Buiten een amputatie, hadden de doctors geen betere suggesties. Ik wilde niet permanent gehandicapt raken. Aan de andere kant wist ik van de vele wonderen die plaats hebben gevonden onder Falun Gong beoefenaars. In China hebben vele beoefenaars auto-ongelukken meegemaakt en andere ongelukken en hun verwondingen waren veel ernstiger dan de mijne. Zij herstelden snel door aanhoudende beoefening van Falun Gong. Daarom was ik er vrij zeker van dat mij een soortgelijk wonder zou overkomen.”

Davids voeten vlak na de schietpartij

David Liang’s wonderbaarlijke herstel trok veel interesse van de samenleving. De chirurg van het Chris Hani Baragwanath Ziekenhuis, het grootste ziekenhuis in Zuid-Afrika, die de eerste doctor voor David was, was erg enthousiast. Hij beschouwde David’s herstel een ongelooflijk fenomeen in de geneeskunde. Hij bedankt David voor zijn terugkomst en dat hij dit nieuws met hem deelde, en hij maakte een afspraak met David om specifiek over zijn herstel te spreken.

Dhr. Robinson, de psychiatrisch socioloog voor het ziekenhuis, zei dat het psychiatrisch effect op de fysieke gezondheid werkelijk een belangrijk onderwerp is. Met zijn vastberaden overtuiging in Falun Gong en zijn aanhoudende beoefening, herstelde David op miraculeuze wijze van een potentieel verwoestende verwonding. Dit demonstreerde eens te meer dat iemand’s mentale staat zijn fysieke gesteldheid enorm kan beïnvloeden. Dhr. Robinson is erg geïnteresseerd onderzoek uit te voeren naar Falun Gong, om te onderzoeken hoe het iemand’s mentale en fysieke gezondheid fundamenteel kan verbeteren.

Dhr. Robinson en een interne arts besloten een Falun Gong oefenplek op te richten voor het ziekenhuis en vroegen om assistentie van de lokale Falun Gong beoefenaars in Zuid-Afrika. Een van de meest invloedrijke kranten van Zuid-Afrika, de Sowetan, berichtte over David’s verhaal in een hoofdartikel getiteld, “Chinese man hersteld zonder behandeling”. Het verslag vergeleek diagnoses van grote ziekenhuizen, een van Zuid-Afrika en een van Australië, met David’s huidige toestand en valideerden de opmerkelijke genezing en effect op de fitheid van Falun Gong. Het verslag bevestigde eveneens dat het ziekenhuis waar David opgenomen was om assistentie had gevraagd van de beoefening van Falun Gong in de preventie en behandeling van AIDS.

Het belangrijkste radiostation in Zuid-Afrika onder de zwarte bevolking, Jozi FM, hield een interview met David over zijn terugkeer naar Zuid-Afrika. In de namiddag van diezelfde dag, kwamen een aantal mensen uit Zuid-Afrika naar de Falun Gong oefenplek nadat ze zijn verhaal op de radio gehoord hadden. Na getuige te zijn van het wonder dat David Liang is overkomen, uitten vele mensen hun groot vertrouwen in Falun Gong. Een woordvoerder voor Jozi FM zei dat hij erg blij was dat Chinese mensen naar Soweto zijn gekomen om een dergelijk wonderlijke ervaring te delen met de lokale bevolking. Hij hoopte dat Jozi FM, als de schakel en het platform voor de uitwisseling van informatie uit de gemeenschap een meer effectieve rol kon spelen in dit opzicht. Het radio station overweegt momenteel om een speciaal programma op te zetten om elke week Falun Gong lezingen uit te zenden op gezette tijden.

In Tanzania werd afgelopen weekend een grootschalige mensenrechtenconventie gehouden in Dar es Salaam. De conventie was georganiseerd om de mensenrechtenschendingen in de vervolging van Falun Gong in China te bespreken. Dhr. Liang woonde de conventie bij als een van de belangrijkste sprekers.

Publicatie: 25 oktober 2004

 

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular